Fasulye Kaç Dakikada Haşlanır?

Fasulye Kaç Dakikada Haşlanır

Fasulye kaç dakikada haşlanır? diye merak ediyorsanız bu sorunun cevabını yazımızda bulabilirsiniz. Fasulye taze ve kuru fasulye olmak üzere iki farklı çeşidi bulunan bir gıdadır. Taze fasulye sebze sınıfından, kuru fasulye ise bakliyat grubundandır. Her ikisinin de yemeği çok lezzetli olmaktadır. Sebzeler ve bakliyatlar genelde haşlandıktan sonra kullanılırlar. Yapacağınız yemeğin görünümü ve lezzeti bakımından fasulyenin haşlanma süresi son derece önemlidir. Fazla haşlanan fasulye dağılacağı gibi yeterli süre haşlanmayan fasulye de çiğ kalabilir. Bu tür aksilikler yaşamak istemiyorsanız fasulye kaç dakikada haşlanır bunu bilmelisiniz.

Taze Fasulye Kaç Dakikada Haşlanır?

Yazın sevilen sebzelerinden birisi olan taze fasulyenin kavurması, salatası ya da yemeği yapılabilir. Günümüzde çoğu kişi daha sağlıklı olduğu için haşlamasını tercih etmektedir. Taze fasulye kaç dakikada haşlanır? diye merak ediyorsanız bu sürenin taze fasulyenin cinsine, büyüklüğüne ve ne için kullanılacağına göre değişebileceğini söyleyebiliriz. Eğer taze fasulye henüz tam büyümemiş, küçüklerden ise bunun haşlanma süresi ortalama 30 dakika olacaktır. Eğer fasulye daha büyük ve kılçıklı ise o zaman bu süre 35 dakikanın üzerinde olabilir. Eğer konserve yapmak için taze fasulyeyi haşlayacaksanız bunun için yapmanız gereken fasulyeyi 5 dakika kaynar suda bekletmek ve daha sonra bunları kaynar sudan alıp, soğuk suyun içine koymalısınız.

Kuru Fasulye Kaç Dakikada Haşlanır?

Kuru fasulye pilaki ya da yemeği yapılacağı zaman bu bakliyatın haşlanması gerekmektedir. Kuru fasulye kaç dakikada haşlanır? diye merak ediyorsanız bu sorunun cevabını vermek biraz zor olabilir. Bu süre kuru fasulyenin cinsine ve ne için kullanılacağına göre farklılık gösterebilir. Kuru fasulyeyi tencerede haşladığınız zaman pişme süresi 1 saat 15 dakikayı bulabilir. Eğer bu süreyi kısaltmak istiyorsanız kuru fasulyeyi düdüklüde haşlayabilirsiniz. Böyle bir durumda fasulye 45 dakika içinde haşlanmış olacaktır. Kuru fasulye bakliyat sınıfından bir gıda olduğu için bunu pişirmeden bir gece önce suda bekletmeyi unutmayın. Eğer kuru fasulyeyi yemek olarak yapacaksanız hafif diri olarak haşlayabilirsiniz. Salçalı suyu ile tekrar kaynatılacağı için bu şekilde dağılmadan pişecektir. Eğer fasulyeyi piyaz olarak kullanacaksanız o zaman yeterince yumuşayana kadar haşlamanız gerekiyor.

Taze fasulye yazdan derin dondurucuya kaldırılarak kışın tüketileceği zamana kadar muhafaza edilebilir. Dondurulmuş taze fasulye kaç dakikada haşlanır? diye merak ediyorsanız hemen bu sorunun cevabını da paylaşalım. Derin dondurucuda muhafaza ettiğiniz taze fasulyeleri çıkardıktan sonra bunlar birbirinden ayrılıncaya kadar bekletin ve daha sonra 20 dakika kaynatın. Bu süre derin dondurucudan çıkarılmış taze fasulyenin haşlanması için yeterlidir. Dondurulmuş fasulyenin taze olanından daha çabuk haşlanmasının nedeni bunların derin dondurucuya koyulmadan önce şoklanmış olmasıdır. Bu yazımızda taze ve kuru fasulye kaç dakikada haşlanır? bu sorunun cevabını sizlerle paylaştık. Eğer siz de fasulyeyi sevdiklerinizle birlikte ağız tadı ile tüketmek isterseniz haşlama süresini dikkate almalısınız.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir