Makarna Nasıl Haşlanır

Makarna nasıl haşlanır? bunu bilirseniz evde sevdiklerinizle birlikte ağız tadı ile makarna yiyebilirsiniz. Makarna yapmak çok kolay olduğu için bunu herkes rahatlıkla pişirebilir. Kaynar suya atılan makarna haşlandıktan sonra suyu süzülür. Daha sonra yağ ve çeşitli kremalarla karıştırılarak yemek masamızdaki yerini alır. Fakat burada önemli olan makarnanın besleyici, lezzetli ve tam kıvamında pişmesidir. Yaptığınız makarna baygın ya da çiğ denecek kadar diri olursa, sosu az ya da fazla gelirse bunu ağız tadıyla yemek mümkün olmayacaktır. Bu tür sorunlar yaşamamak için makarnayı nasıl haşlamak gerektiğini bilmek gerekir. Konu hakkındaki püf noktalarını yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Makarna Nasıl Haşlanır?

Makarna kaynar tuzlu suda haşlanarak pişirilir. Fakat bu konuda dikkat edilmesi gereke bazı noktala vardır. Öncelikle makarna haşlamak için geniş ve derin bir tencere seçilmelidir. Kullanılan su oranı da oldukça önemlidir. Suyun az olması makarna haşlanırken dibinin tutmasına neden olabileceği gibi fazla olması da hem tencereden taşmasına hem de haşlanma süresinin uzamasına neden olabilir. Bunu önlemek için 500 gramlık 1 paket makarna için 5 litre kadar su kullanmanız yeterlidir. Makarna tuzlu suda haşlanır fakat tuzu başlangıçta değil tenceredeki su kaynadıktan sonra ilave etmelisiniz. 1 paket makarna için 1 yemek kaşığı tuz yeterlidir. Makarnayı suya atmak için tenceredeki suyun iyice fokurdamasını bekleyin ve sonrasında makarnayı tencereye alın. İlk 30 saniye sürekli karıştırın ki makarnalar birbirine yapışmasın. Sonrasında arada bir karıştırmanız yeterlidir. Makarnayı yüksek ateşte ve ocağın altını hiç kısmadan haşlamalısınız. Makarna tenceresinin kapağı da açık olmalı.

Makarna Kaç Dakikada Haşlanır?

Makarnayı tam kıvamında yemek isteyenler için makarna kaç dakikada haşlanır? sorusunun cevabı da oldukça önemlidir. Makarnanın haşlanma süresi bunun şekline, kaynatılan tencereye, kullanılan su miktarına ve ocağın ısısına göre değişebilir. Bu konuda risk almamak için makarna paketlerinin üzerinde yazan pişirme süresini dikkate almanızda fayda var. Makarnanın haşlanma süresi sizin damak tadınıza da bağlıdır. Makarnayı hafif diri seviyorsanız pakette yazan süreden birkaç dakika önce ocağın altını kapatabilirsiniz. Çok pişmiş makarna tercih ediyorsanız o zaman sürenin dolmasını beklemelisiniz. Bu konuda ortalama bir süre vermek gerekirse makarnanın haşlanma süresi 5 ila 10 dakika arasında değişebilir.

Makarna Nasıl Pişirilir?

Makarnayı haşladıktan sonra bunu bir süzgece alın. Haşlama suyundan 1 bardak kadar ayırın. Bunu makarna sosu yapımında kullanmak için ayırın. Makarna suyu nişastalı olduğu için sosa bu sudan koyduğunuzda sos daha iyi kıvam alacak ve lezzetli olacaktır. Makarnayı süzgeçte fazla bekletmemelisiniz, suyunu süzdükten sonra bunu makarna sosunun olduğu tavaya alın. Makarnayı 1 dakika kadar sos ile karıştırarak pişirdikten sonra ocağın altını kapatabilirsiniz. Makarnaya koyacağınız sos oranını da doğru ayarlamalısınız. Sosu az kullanırsanız istediğiniz lezzeti elde edemezsiniz fakat fazla kullanmanız halinde de makarnalar sos içinde yüzebilir. Bu yazımızda makarna nasıl pişirilir? sorusunun cevabı olabilecek pratik bilgileri sizlerle paylaştık. Bu püf noktalarını uygulayarak siz de evde tam kıvamında ve lezzetli bir makarna pişirebilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir