Krep Yapmanın Püf Noktaları

Krep yapmanın püf noktaları sayesinde siz de evde sevdiklerize harika lezzetler tattırabilirsiniz. Krep, kahvaltılarımızın en lezzetli yiyeceklerindendir. Tatlısı, tuzlusu, sebzelisi vs. birçok değişik çeşidi olan bu yiyeceği çok sevsek de yaparken parçalanması ya da lezzetinin istediğimiz gibi olmaması yüzünden moralimiz bozulur. Çoğu bayan ilk krep denemesinde kıvam sorunu yaşar ve genelde parçalanan hamur yenilemeyecek duruma geldiği için de ne yazık ki çöpe atılır. Bu yüzden krep yapmayı göze alamayan, bir arkadaşında yediği krebi neden kendisinin de yapamadığını düşünen bayanlar olabilir. Bu tür sorunlar yaşayan bayanların da lezzetli krepler yapabilmesi için krep yapmanın püf noktaları hakkındaki bilgilerimizi sizlerle paylaşıyoruz. Yazdıklarımızı dikkatlice okuyup uygulayın ve ailenize lezzetli krepler pişirerek kahvaltı sofralarınızı şenlendirin.

Krep Yapmanın Püf Noktaları

  • Yapacağınız krebin lezzetli olmasını istiyorsanız bunun için uygun malzemeler kullanarak doğru teknikle pişirme işlemini gerçekleştirmelisiniz. Öncelikle kullanacağınız un, yumurta ve sütün taze olmasına özen göstermelisiniz.
  • Krebi yapacağınız tava teflon veya seramik olmalıdır çünkü normal tavalarda hamur yapışacağından dolayı çevirme işlemi esnasında parçalanabilir. Tavanın cinsi kadar boyutu da önemlidir. Krep için orta boy bir tava seçerseniz pişirdiğiniz hamur işi ideal bir boyutta olacaktır.
  • Krebi yaparken mutlaka verilen ölçülerde malzeme kullanın. Bazı bayanlar mutfakta ölçü kullanmak yerine malzemeleri göz kararı ölçerler. Fakat malzemelerin ölçüsü krebin kıvamı bakımından son derece önemlidir. Bu yüzden krep yaparken göz kararı alışkanlığınızı bir kenara bırakmanızı tavsiye ediyoruz.
  • Krep yaparken soğuk süt kullanılmalı ve tüm malzemeler çok iyi çırpılmalıdır. Malzemeler yeterince karışmazsa arada topaklar kalabilir ve bunların yerken ağza gelmesi de iştah kaçırabilir. Ayrıca krep hamurunun iyi karışması tam kıvamında olmasını sağlar, hamurun kıvamı da tavaya dökerken, krebi pişirirken ve tavada  çevirirken işimizi kolaylaştırır. Krep hamurunun kıvamı çok katı veya çok akışkan olmamalıdır. Hafif akışkan yani boza kıvamında olması yeterlidir.
  • Krebi tavaya dökmek için kepçe kullanın. Bu şekilde hem ölçüyü ayarlamanız hem de hamuru tavaya eşit dağıtmanız kolaylaşır. 1 kepçe krep hamuru orta boy bir krep yapmak için gerekli olan ölçüdür.
  • Hamuru hazırladıktan sonra tavaya dökmeden önce, tavanın iyice ısındığına emin olun. Tava yeterince ısınmadığı zaman hamur zor pişer ve bu arada da lezzetini kaybeder. Tavanın yeterince ışınmış olması ve krep hamurunun inceliği lezzeti ve görüntüsü kadar pişmesinde de etkili olmaktadır.
  • Krep hamurunu tavaya döktükten sonra tavayı hafifçe sallayarak veya spatula yardımı ile güzelce yayılmasını sağlayın. Hamuru dökmeden önce tavanın dibine bir fırça yardımı ile çok az yağ sürmeyi de unutmayın.
  • Krebi tavada çok fazla döndürmek de onun lezzetini bozar. Bir defada pişirip, döndürerek diğer yüzünü de pişirirseniz daha leziz olacaklardır. Krebi tavada döndürerek çevirmekle risk almak istemiyorsanız bu iş için tahta bir spatula kullanabilirsiniz.

Bu yazımızda sizlerle evde krep yapmak için uygulayabileceğiniz püf noktalarını paylaştık. Verdiğimiz pratik bilgileri uygulayarak siz de enfes krepler pişirerek mutfaktaki becerinizle sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir