Tuvalet Kağıdı Rulosu ile Çiçekli Duvar Süsü Yapımı

Tuvalet Kağıdı Rulosu ile Çiçekli Duvar Süsü Yapımı

Tuvalet kağıdı rulosu ile çiçekli duvar süsü yapımı evde keyif alarak yapacağınız bir kendin yap çalışmasıdır. Tuvalet kağıdı rulosu günümüzde dekor ürünü yapmak için en çok kullanılan malzemelerden birisidir. Bu rulolar guaj boya, akrilik boya ya da sprey boya gibi her türlü boya ile rahatlıkla boyanabilir. Tuvalet kağıdı rulosunun üzeri keçe, eva kağıdı, el işi kağıdı gibi malzemelerle kolay bir şekilde kaplanabilir. Tüm bunlara ek olarak bu karton rulolara şekil vermek ve bunları makas ile kesmek oldukça olaydır. İşte bu avantajları nedeni ile tuvalet kağıdı rulosu birçok kendin yap çalışmasında kullanılmaktadır. Bugün size anlatacağımız çalışmanın da başlıca malzemesi tuvalet kağıdı rulosu. Siz de evde tuvalet kağıdı rulosu kullanarak güzel bir çiçekli duvar süsü yapmak isterseniz çalışma hakkındaki detayları aşağıda bulabilirsiniz.

Tuvalet Kağıdı Rulosu ile Çiçekli Duvar Süsü Yapımı

Kartondan çiçekli duvar süsü yapmak için en uygun malzemelerden birisi de tuvalet kağıdı rulosudur. Bu rulodan nasıl çiçek yapacağınızı aşağıda anlatıyoruz.

Gerekli Malzemeler

  • 2 tane tuvalet kağıdı rulosu
  • Cetvel
  • Kurşun kalem
  • Makas
  • Süsleme yapmak için parlak taş, boncuk ya da buna benzer malzemeler
  • Yapıştırıcı
  • Ahşap mandal

Biz tuvalet kağıdı rulosu ile yaptığımız çiçeği süslemek için simli eva kağıdı kullandık. Siz de isterseniz eva kağıdından keseceğiniz küçük yuvarlak parçaları yapışkan yardımı ile çiçekli duvar süsüne tutturabilirsiniz. Süsleme konusundaki tercihi size bırakıyoruz.

Çiçekli Duvar Süsü Nasıl Yapılır?

Tuvalet kağıdı rulosu ile çiçekli dekoratif süs yapmak için 8 tane yuvarla, 3 tane de yaprak şeklinde kartona ihtiyaç vardır. Bunu nasıl yapacağınız ve uygulamanın devamını aşağıda paylaşıyoruz.

  • İlk olarak tuvalet kağıdı rulosunun birisinin üzerine cetvel ile eşit aralıklı çizgiler çizin. Daha sonra bu çizgilerin üzerinden makas ile kesin. Bu şekilde 8 tane yuvarlak parça yaptıktan sonra kalan tuvalet kağıdı rulosunu da elinizle hafifçe bastırarak yassılaştırın. Bundan da 3 tane parça kesin.
  • Bu şekilde çiçek için gerekli parçaları hazırladıktan sonra sıra geldi bunları birleştirmeye.
  • Yuvarlak parçalardan bir tanesinin etrafına 6 tane yuvarlak karton yapıştırın. Bu şekilde kolaylıkla karton çiçek yapılabilir. Bunun ek yerlerine mandan takarak bir süre bu şekilde bekleterek yapışkanın daha iyi tutmasını sağlayabilirsiniz.
  • Sonraki aşamada yassı bir şekil verdiğiniz 3 tane karton parçasını yan yana yapıştırın.
  • Yaptığınız bu 3’lü yaprağı çiçeğin alt tarafına yapıştırın. Çiçeğin üst tarafına da bir yuvarlak parça yapıştırın. ( Bu yuvarlak karton askı işlevi görecek )
  • Son olarak karton çiçeği istediğiniz şekilde süsleyerek istediğiniz yere asabilirsiniz.

Elinizde atılmayı bekleyen tuvalet kağıdı rulolaları varsa bu çalışmayı yapmanızı tavsiye ediyoruz. Biz tuvalet kağıdı rulosunu boyamadan kullandık. Siz bunu istediğiniz bir renge boyayarak da kullanabilirsiniz. Bu konudaki tercihi size bırakıyoruz. Tuvalet kağıdı rulosundan dekoratif süs yapmak isterseniz aşağıdaki görselden ilham alabilirsiniz.

Tuvalet Kağıdı Rulosu ile Çiçekli Duvar Süsü
Tuvalet Kağıdı Rulosu ile Çiçekli Duvar Süsü

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir