Fimo Hamuru Nedir, Fimo Hamurundan Neler Yapılır?

Fimo Hamuru Nedir Fimo Hamurundan Neler Yapılır

Fimo hamuru nedir, fimo hamurundan neler yapılır? diye merak ediyorsanız bu sorunun cevabını yazımızda bulabilirsiniz. Günümüzde fimo hamuru birçok hobi çalışmasında kullanılmaktadır. Daha önceden bu malzeme ile çalışma yapmamış olanlar fimo hamurunun ne olduğunu ve bununla neler yapabileceklerini merak edebilirler. Görünüm olarak oyun hamuruna benzeyen fimo hamuru polimer kil olarak da bilinmektedir. Bu hamuru şekillendirmek kolay olduğu gibi polimer kil ile yapılan ürünler ev fırınında da pişirilebilir. Evde kolay bir şekilde güzel tasarımlar oluşturmak isterseniz siz de fimo hamuru ile çalışmayı tercih edebilirsiniz.

Fimo Hamuru Nedir, Fimo Hamurundan Neler Yapılır?

Fimo hamuru toprak kile oranla daha dayanıklı bir yapıya sahip olan kil çeşididir. Bu hamur yontma, oyma, boyama, baskı ve zımpara yapmaya uygun bir malzeme olduğu için sıkça tercih edilir. Su içermediğinden kuruma ve çatlama gibi sorunlar oluşmaz. Günümüzde kırtasiyelerde ve hobi malzemeleri satan yerlerde istediğiniz renkte fimo hamurunu paketler halinde bulabilirsiniz.

Fimo Hamuruna Nasıl Şekil Verilir?

Fimo hamuru yumuşak bir yapıya sahip olduğu için buna elinizle kolayca şekil verebilirsiniz. Fimo hamurunu elinizle bastırarak ya da küçük bir merdane yardımı ile istediğiniz kadar inceltmeniz mümkün. İncelttiğiniz fimo hamuruna küçük kurabiye kalıpları ile şekil verebilirsiniz. Bu hamuru açtıktan sonra bıçak ile yapraklar halinde kesebilir ya da elinizle yuvarlayarak dilediğiniz gibi şekil verebilirsiniz.

Fimo Hamuru Nasıl Boyanır?

Fimo hamurunun her rengini bulabilirsiniz. Eğer çalışmayı beyaz fimo hamuru ile yaptıysanız bunu boyama gereği duyabilirsiniz. Fimo hamurunu guaj boya, akrilik boya ya da yağlı boya ile istediğiniz renge boyamanız mümkün. Elinizde kullanmadığınız ojeler varsa bunları da fimo hamuru boyamak için kullanabilirsiniz.

Fimo Hamuru Nasıl Pişirilir?

Fimo hamuru ile yaptığınız takı ya da bibloların daha dayanıklı olması için bu hamurun sertleşmesi gerekiyor. Fimo hamurundan yaptığınız ürünü evdeki fırında 130 derece ısıda 30 dakika bekletirseniz, yeterli sertliğe ulaşacaktır. Bu hamuru doğru bir şekilde fırınlarsanız yaptığınız ürünlerde renk ve şekil bozukluğu meydana gelmez.

Fimo Hamurundan Neler Yapılır?

Daha önceden bu tür bir çalışma yapmamış olanlar fimo hamurundan neler yapılır? diye merak edebilirler. Fimo hamuru ile küpe, kolye, bileklik ve yüzük gibi takıları rahatlıkla yapabilirsiniz. Bu hamur ile cam ve metal yüzeyler kaplanabildiği için kavanoz süslemesi yapmak için de ideal bir malzemedir. Fimo hamuru ile minik biblolar, anahtarlık ve sevimli magnetler de yapabilirsiniz. Fimo hamurundan istediğiniz renk ve boyutta çiçekler de yapmanız mümkün. Aşağıda size bu konuda ilham verebilecek bazı görselleri paylaşıyoruz. Siz de hayal gücünüzü ve el becerinizi kullanarak evde böyle güzel takılar ve dekoratif süsler yapabilirsiniz.

Fimo Hamuru ile Kavanoz Kaplama
Fimo Hamuru ile Kavanoz Kaplama
Fimo Hamurundan Kolye Bileklik
Fimo Hamurundan Kolye Bileklik
Fimo Hamurundan Küpe
Fimo Hamurundan Küpe
Fimo Hamurundan Takı Yapımı
Fimo Hamurundan Takı Yapımı
Fimo Hamurundan Tığ Sapı Yapımı
Fimo Hamurundan Tığ Sapı Yapımı

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir