Patates Kızartmanın Püf Noktaları

Patates Kızartmanın Püf Noktaları

Patates kızartmanın püf noktaları sayesinde siz de artık evinizde tam arzu ettiğiniz gibi lezzetli ve çıtır çıtır patates kızartması yapabilirsiniz. Çocuklar çıtır patatese bayılırlar fakat dışarıda yedikleri bu tarz gıdalar içerdikleri katkı maddeleri nedeniyle onların sağlıksız beslenmesine dolayısıyla da kilo almalarına neden olur. Çocuğunuza evde kendiniz çıtır patates yapıp onu sağlıklı bir şekilde beslemek ister misiniz? Bunun için bazı annelerin daha önceden keşfetmiş olduğu çıtır patates kızartmanın püf noktaları hakkında bilgileri sizlerle paylaşıyoruz. Siz de bu yöntemler sayesinde çocuğunuza ve sevdiklerinize evde çıtır patates ziyafeti çekebilirsiniz.

Patates Kızartmanın Püf Noktaları

Çıtır patates yapmanın ilk kuralı bunun için uygun patatesi seçmektir. Aldığınız patatesin kızartmalık patates olmasına dikkat edin. Bu sayede başarınızın yüzde ellisini garantilemiş olursunuz. Geri kalan yüzde ellilik tüyoyu da biz sizlere veriyoruz.

Çıtır Patates Kızartma Yöntemi 1

Patatesleri güzelce soyun, çok kalın olmayacak şekilde parmak parmak doğrayın ve yıkayın. Daha sonra havlu peçete yardımıyla güzelce kurulayın. Tavadaki yağın iyice kızmasını bekleyin ve yağdan cızırtılar gelmeye başladığında patatesleri yağın içine atın. Delikli kepçe yardımıyla bir defa çevirip tamamen kızarmadan hepsini tavadan alın. Patatesler yarı pişmiş olmalıdır. Bir süre soğumalarını bekleyin ve sonrasında bu patatesleri buzdolabı poşetine koyarak buzlukta 5 saat kadar bekletin. Buzluktan aldığınız patatesleri kızgın yağda kızarttığınızda sapsarı ve çıtır çıtır olduklarını göreceksiniz. Bu yöntem biraz zahmetli olsa da çıtır patateslerin görüntüsünden bile verdiğiniz emeğe değdiğini anlayabilirsiniz. Fakat aradaki bekleme süresi biraz uzun olduğu için daha pratik bir yöntem arayışında olabilirsiniz. O zaman ikinci yöntemimize geçiyoruz.

Çıtır Patates Kızartma Yöntemi 2

Patatesleri aynı şekilde soyup doğruyoruz fakat bu sefer havlu peçeteyle kurulamıyoruz. Patatesleri küçük bir tepsinin içine alıyor burada üzerine tuz serperek hepsinin tuzlanmasını sağlıyoruz. Önceden kızdırdığımız tavaya patatesleri atıyor, delikli kepçe yardımıyla yağını süzdürerek tavadan servis tabağına alıyoruz. Servis tabağının altına havlu peçete sererseniz bu sayede yağını da çekecektir. Sapsarı ve enfes görünen patatesler tuzla kıvam aldığı için hem çıtır, hem de lezzetli olacaklardır. Çocuğunuza bu çıtır patatesin yanında bir de ev hamburgeri yaptığınızda onun yüzündeki mutluluk çektiğiniz zahmete değecektir.

Çıtır patates kızartma yöntemleri sayesinde evinizde sağlıklı ve doğal bir şekilde lezzetli patatesler yapabilirsiniz. Bu yöntemlerden hangisini uygularsanız uygulayın, tavadaki yağın iyice kızmasını beklemeyi unutmayın. Kızgın yağ patateslerin tadını ve rengini kaybetmeden seri bir şekilde pişmesini sağlayan en önemli püf noktasıdır bunu aklınızdan çıkarmayın.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir