Bıttım Sabunu Faydaları

Bıttım sabunu faydaları yönünden doğal cilt bakımına özen gösterenlerin tercih ettiği bir üründür. Kimyasal ürünlerin cilde ve saçlara verdiği zararlar herkes tarafından bilinmektedir. Bu tür ürünler sağlıksız olmalarının yanı sıra oldukça da pahalıdır. Bıttım sabunu ise bu kimyasalların aksine hem sağlıklı hem de daha ucuz bir üründür. Bu sabunun en önemli özelliklerinden birisi de hem cilt hem de saç bakımında kullanılabilmesidir. Saç dökülmesi ve kepek, sivilce ya da kızarıklıklar gibi birçok sorunun çözümü için bu sabun eskiden beri kullanılmaktadır. Siz de daha sağlıklı saçlar ve güzel bir cilde kavuşmak isterseniz bıttım sabunu kullanmayı düşünebilirsiniz. Bu yazımızda bıttım sabunu faydalarını bulabilirsiniz.

Bıttım Sabunu Faydaları

Bıttım sabunu organik bir ürün olması nedeni ile cilt ve saç bakımında sıkça tercih edilir. Bu sabunun en önemli özelliklerinden birisi de saç ve cilt bakımı kadar bunların sağlığını da korumaya yardımcı olmasıdır. Bıttım sabununun faydalarını daha iyi anlatabilmek için bunu iki başlık altında incelememiz gerekiyor.

Bıttım Sabununun Saça Faydaları

Bıttım sabununun saça faydaları saymakla bitmez. Tek bir ürünle hem saç derinizdeki sorunlardan kurtulabilir hem de daha güçlü ve parlak saçlara sahip olabilirsiniz.

  • Bıttım sabunu düzenli kullanıldığı zaman saç köklerini güçlendirir ve bu sayede saç dökülmesini durdurmaya yardımcı olur.
  • Saç derisinin yağ dengesini sağlamaya yardımcı olur. Bu özelliği nedeni ile saçlardaki kepekleri gidermeye yardımcı olurken yenilerinin oluşumunu da önler.
  • Bıttım sabunu saçların beyazlamasını yavaşlatır. Saçlar yeni beyazlamaya başladıysa bu sabunu düzenli olarak kullandığınızda yaklaşık 8 ay içinde saçlarınız eski rengine dönebilir.
  • Saç ve saç derisi için çok iyi bir temizleyici ve arındırıcıdır. Saç köklerine masaj yaparak uygulandığı zaman saç derisindeki bakterileri yok eder.
  • Bıttım sabunu herhangi bir katkı maddesi içermediğinden saçları doğal yollarla besler, güçlendirir ve yumuşacık ve parlak olmalarını sağlar.
  • Yağlı saçlardaki yağlanmayı geciktiren bıttım sabunu kuru saçları da nemlendirmeye yardımcı olur.
  • Normal sabunlarla yıkanan saçlarda oluşan sertleşme, matlaşma ve keçe gibi görünüm bıttım sabunu ile yıkanan saçlarda görülmez.
  • Saçların elektriklenmesini önler, kıvırcık saçların yatışmasını ve kolay şekil almasını sağlar.
  • Bıttım sabunu saçlara daha dolgun bir görünüm kazandırır. Saçların kırılmasını önler ve bu özelliği ile saçların sağlıklı ve çabuk uzamasına yardımcı olur.

Bıttım Sabununun Cilde Faydaları

  • Bıttım sabunu vücut temizliğinde ve bakımında da oldukça etkili bir doğal üründür.
  • Diğer sabunların aksine bu sabun cildi kurutmaz tam tersine kuru cildi nemlendirmeye yardımcı olur.
  • Ciltte peeling etkisi gösterdiği için derinlemesine temizlik sağlar. Bu özelliği nedeni ile yağlı ciltlerin sorunu olan akne, sivilce ve siyah noktaları gidermeye yardımcı olur. Düzenli olarak kullanılırsa bunların yeniden oluşumunu da önler.
  • Ciltteki lekeleri gidemeye yardımcı olur. Çok koyu lekeleri gideremese bile bunların belirginliğini azaltır.
  • Vücuttaki kaşıntı ve kızarıklıklara karşı da oldukça etkilidir. Ciltte meydana gelen yara ve tahrişleri gidermeye de yardımcı olur.
  • Deri gözeneklerini açarak vücudun rahat nefes almasını sağlar.
  • Bacaklardaki varisleri azaltmaya yardımcı olan bıttım sabunu egzama, mantar ve sedef gibi cilt hastalıklarının tedavisinde de kullanılmaktadır.

Bıttım sabunun cilde faydaları bu şekilde özetleyebiliriz. Bu sabunun faydasını görmek için hakiki olanını kullanmak gerektiğini unutmayın. Hakiki bıttım sabunu nasıl anlaşılır? bunu öğrenmek isterseniz daha önceden paylaştığımız, bıttım sabunu nedir, nasıl kullanılır yazımıza göz atabilirsiniz. Bıttım sabunu kullanımında aşırıya kaçmazsanız evde kolay bir şekilde doğal bakım yapabilir, bu sayede cildinizin ve saçlarınızın daha güzel görünmesini sağlayabilirsiniz. Bu doğal içerikli sabunu aktarlarda ve organik ürün satan yerlerde rahatlıkla bulabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir