Çamaşır Suyu Kokusunu Bastırma Yöntemleri

Çamaşır Suyu Kokusu Bastırma Yöntemleri

Çoğumuz çamaşırlarımızın daha iyi temizlenmesi için çamaşı suyu kullanırız fakat sonrasında oluşan o koku çok can sıkıcıdır. Çamaşır suyunu ev temizliğinde de kullanırız ve bu sefer de elimize sinen kokudan rahatsızlık duyarız. Çamaşır suyunun kokusunun elimize sinmemesi için, kullanmaya başlamadan önce eldiven takarak önlem alabiliriz. Eldiven takmayı unuttuğunuz ya da çamaşırlarınıza sinen kokudan rahatsız olduğunuz durumlarda sizlerle paylaşacağımız çamaşır suyu kokusunu bastırma yöntemleri sorunu çözmenize yardımcı olabilir. Evde kolaylıkla uygulayabileceğiniz bu yöntemler sayesinde; elinize, odaya ya da kıyafetlere sinen çamaşır suyu kokusundan kurtulabilirsiniz. Şimdi sizlerle bu yöntemlerin neler olduğunu ve nasıl uygulamanız gerektiğini paylaşıyoruz.

Çamaşır Suyu Kokusu Elden Nasıl Çıkarılır?

Çamaşır suyu kullanarak evi temizlediniz, eviniz tam istediğiniz gibi oldu fakat eldiven giymeyi unuttuğunuz için elinize çamaşır suyu kokusu mu sindi? Böyle bir durumda hiç canınızı sıkmayın ve hemen mutfağınıza yönelin. Bildiğiniz gibi sirke ve limon kötü kokuların giderilmrsinde oldukça etkilidir. O halde elinize sinen çamaşır suyu kokusunu gidermek için de bunlardan birisini kullanabilirsiniz. Bir kabın içerisine eşit oranda elma sirkesi ve su koyarak yapacağınız karışımla ellerinizi ovalayarak çamaşır suyu kokusunu bastırabilirsiniz. Bunun yerine bir limonu ortadan ikiye bölerek, bununla tırnaklarınız da dahil olmak üzere elletinizi ovalayabilirsiniz. Aynı uygulamayı limon suyu kullanarak da yapabilirsiniz. Eğer evinizde limon kokusu varsa bu da çamaşır suyu kokusu bastırmak için işinizi görebilir. Bu çok pratik ve etkili yöntemler sayesinde elinize sinen çamaşır suyu kokusunu giderebilirsiniz.

Odaya Sinen Çamaşır Suyu Kokusu Nasıl Çıkarılır?

Evi temizlemek için çamaşır suyu kullandığınızda odaya sinen o keskin koku oldukça rahatsız edicidir. Odaya çamaşır suyu kokusu sindiğini farkettiğinizde ilk olarak ortamı havalandırın. Bunun sonrasında yapmanız gereken size rahatsızlık veren bu kokuyu başka bir koku ile bastırmaya çalışmaktır. Bu konuda elma sirkesi, güzel kokulu bir yumuşatıcı ya da esansiyel yağ sorunu çözmenize yardımcı olabilir. Yöntemi nasıl uygulayacağınıza gelince; bir tencerenin içine bu saydığımız ürünlerden herhangi birini 1 kahve fincanı kadar koyun ve üzerine birkaç bardak su ilave ederek kaynatın. Karışımdan çıkan buhar sayesinde odaya sinen çamaşır suyu kokusu kolay bir şekilde bastırılacaktır.

Kıyafetlere Sinen Çamaşır Suyu Nasıl Çıkarılır?

Çamaşırların daha temiz olması için kullanmış olduğumuz çamaşır suyunun kokusu kıyafetlerimize sindiğinde çok rahatsız oluruz. Böyle bir problem yaşamak istemiyorsanız önleminizi baştan almalısınız. Bunun için uygulayabileceğiniz çok kolay ve etkili bir yöntem bulunmakta. Çamaşırları yıkarken makinenin o yıkama gözüne 1 çay bardağı kadar sirke ya da karbonat koyabilirsiniz. Bunu yaptığınızda çamaşır suyu kokusunun kıyafetlere sinmesini önlemeniz mümkün. Bu tedbiri almayı unuttuğunuz durumlarda ise çamaşırlarınızı mutlaka açık havada kurutun. Bunu yaptığınız halde giysilerde çamaşır suyu kokusu varsa, biraz parfüm veya yumuşatıcıyı bir sprey şişesine koyarak püskürtmeniz yeterli.

Bu yazımızda sizlerle çamaşır suyu kokusunu gidermenin püf noktaları konusunda bazı bilgiler paylaştık. Evinizde uygulayabileceğiniz bu doğal yöntemler sayesinde artık elinize, odanıza veya kıyafetletinizde çamaşır suyu kokusu oluşmadan bu uygulamalar sayesinde elleriniz, odanız ya da kıyafetleriniz çamaşır suyu kokmadan temizlik yapmanın rahatlığını yaşayabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir