Dekorasyonda Duvar Rengi Seçimi

Dekorasyonda Duvar Rengi Seçimi

Dekorasyonda duvar rengi seçimi ayrı bir önem taşır. Renkler hem mekana farklı bir enerji verir hem de uygun tercihler yapılırsa odayı olduğundan daha büyük ve aydınlık göstermeye de yardımcı olur. Evi yaza hazırlamak ya da dekorunu değiştirmek istediğimizde ilk aklımıza gelen duvarları boyamak olur. Her yıl yaza hazırlık döneminde temizlik ve değişim adına boya yaparız. Bu yazımızda sezonun trendlerini ve dekorasyon kurallarını dikkate alarak sizinle bazı öneriler paylaşıyoruz. Siz de evinizde tek dokunuşla etkili bir değişiklik yapmak isterseniz yazımızın devamını okuyabilirsiniz.

Dekorasyonda Duvar Rengi Seçimi

Salon Duvarı Ne Renk Olmalı?

Salon evimizin en özel odası olduğu için duvar rengi de önemlidir. Bu konuda yapacağınız tercihte odadaki eşyalarla uyumlu bir renk seçerken, bu rengin aynı zamanda odayı daha güzel göstermesine de dikkat etmelisiniz. Salonun büyük ya da küçük olması da seçeceğiniz renk konusunda son derece önemlidir. Geniş bir salonunuz varsa sezonun trendlerinden olan mor ve turuncu renkler tercih edebilirsiniz. Küçük bir salona sahipseniz o zaman beyaz, krem ve şampanya rengi gibi klasik fakat ortamı geniş ve ferah gösterebilecek renklere yönelmelisiniz. Odanın basık bir tavanı varsa beyaza boyanmış bir tavan sayesinde bu basık görünümü kamufle edebilirsiniz. Mobilya, halı ve perdeler koyu renk tonlarında ise duvar renginde açık tonları tercih ederek zıtlığın çekiciliğinden faydalanabilirsiniz.

Oturma Odasının Duvarı Ne Renk Olmalı?

Oturma odası evde en çok vakit geçirdiğimiz yer olduğu için duvarlarının rengi dikkatli seçilmelidir. Evimiz bizim için huzur bulduğumuz yer olduğundan duvarlarda kullanacağımız renkler de huzur veren ve dinlendirici etkiye sahip renkler olmalı. Mavi ve yeşil tonları oturma odanızı huzurlu bir alana çevirmenize yardımcı olacak başlıca renklerdir. Oturma odasını aynı zamanda salon olarak da kullanıyorsanız o zaman biraz daha modern renklere yönelmeniz gerekebilir. Mor, turunce ve sarı tonları daha şık ve enerjik bir ortam oluşturmanıza yardımcı olacaktır. Evinizin oturma odası küçük ise bu renklerin açık tonlarını tercih etmenizi tavsiye ediyoruz. Odayı karanlık ve kasvetli görünümünden kurtarmak isterseniz beyazın göz aldatıcı etkisinden faydalanabilirsiniz. Beyaz renk ışığı yansıtır ve dar odaların olduğundan daha geniş ve ferah görünmesini sağlar.

Mutfak Duvarı Ne Renk Olmalı?

Mutfak duvarı için en uygun renkler arasında beyaz, gri ve krem tonları olsa da, son dönemlerde modern dekorasyon bu alanlarda da etkisini göstermeye başladı. Mutfak dolabı ve diğer eşyalara uygun olarak yeşil tonlarında bir duvar boyası bu alanın daha güzel ve enerjik görünmesine katkı sağlayacaktır. Çoğu evde olduğu gibi sizin de mutfağınız küçük ise o zaman açık renk duvar badanası mutfağınızı iç açıcı bir görünüme kavuşturabilir.

Çocuk ve Genç Odası Duvarı Ne Renk Olmalı?

Küçük çocuklar için pembe, mavi ve yeşil renkler tercih edilirken, genç odalarının duvarında kırmızı, turuncu, pembe ve mor gibi onların yaşam enerjisini yansıtan renkler ön plana çıkabilir. Gençlerin duvar rengine onların da fikrini alarak karar verirseniz, sonuç her iki tarafı da memnun edecektir.

Tuvalet ve Banyo Duvarı Ne Renk Olmalı?

Tuvalet ve banyo gibi alanlar hem hijyen hem de ferahlık yönünden çoğunlukla beyaza boyanmaktadır. Standartlardan biraz daha büyük bir banyoya sahipseniz yeşil tonları bu mekananın dekoruna farklı bir hava katabilir.

Yatak Odası Duvar Ne Renk Olmalı?

Yatak odasının büyüklüğü yeterli ise bu özel alanı dilediğiniz renge boyayabilirsiniz. Son dönemlerde romantik çiftlerin tercihi olan kırmızı duvarlar odanıza daha farklı bir enerji yansıtabilir. Bunun dışında mavi ve yeşil gibi huzur veren renkleri de yatak odanızda kullanabilirsiniz.

Bu yazımızda sizlerle duvar rengi seçimi konusunda bazı tüyolar paylaştık. Verdiğimiz bu dekorasyon önerileri sayesinde siz de evinizin dekorunu daha ilgi çekici hale getirebilirsiniz. Duvar rengi seçerken odanın boyutu ve içindeki eşyaların renk tonunu da dikkate alırsanız, ortaya çıkan sonuç sizi memnun edecektir.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir