Evde Doğal Fondöten Yapımı

Evde Doğal Fondöten Yapımı

Bugün sizlerle evde doğal fondöten yapımı konusunu paylaşıyoruz. En önemli makyaj malzemelerinden birisi olan fondöten konusunda sıkıntı yaşayan pek çok bayan olduğunu biliyoruz. Dışarıdan onca para verip de aldığınız bu makyaj ürününden memnun değilseniz, ev yapımı fondöten kullanmayı deneyebilirsiniz. Hesaplı malzemelerle kısa sürede yapabileceğiniz doğal fondöten sayesinde artık makyajınız daha güzel ve kusursuz olabilir.

Evde Doğal Fondöten Yapımı

Evde fondöten yapımı zor olabilir diye düşünenler olabilir fakat bu fondöteni yapmak, herhangi bir cilt maskesini hazırlamak kadar kolaydır.

Gerekli Malzemeler

  • Çeyrek su bardağı ararot unu
  • Yarım çorba kaşığı tarçın
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • Çay kaşığının ucu ile Hindistan cevizi
  • 10 damla E vitamini
  • 10 damla istediğiniz bir esansiyel yağ
  • 1 çorba kaşığı bentonit kil

Not: Fondötenin yapımında aynı ölçüde mısır nişastası da kullanabilirsiniz. Ararot unu nişastadan daha ince olduğu için biz bu malzemeyi kullanmayı tercih ettik. İsteyenler Hindistan cevizi yerine çok az zencefil ya da zeytinyağı da kullanabilirler. Malzeme listesini temin ettikten sonra fondöteni yapmaya başlayabilirsiniz.

Evde Nasıl Fondöten Yapılır?

Fondötenin yapımına geçmeden önce karışımı hazırlamak için metal olmayan bir kap kullanmanız gerektiğini hatırlatmak istiyoruz.

İlk olarak kasenin içine belirtilen miktarda ararot unu koyun. Daha sonra diğer malzemeleri de üzerine ilave edin. Malzemeleri birbirine iyice yedirene kadar karıştırdıktan sonra fondötenin istediğiniz renk tonunda olup olmadığını kontrol edin. İstediğiniz gibiyse lazım olduğunda kullanmak için, ağzı kapalı bir kabın içine boşaltın. Eğer fondöten istediğinizden daha koyu renk olduysa içine biraz daha ararot unu ilave ederek rengini açabilirsiniz. Fondötenin biraz daha koyu olmasını istiyorsanız, çok az tarçın ve kakao ilavesi ile istediğiniz tonu elde edebilirsiniz. Fondöteni kullanacağınız zaman parmaklarınız yerine bir fırça ile uygularsanız daha başarılı bir sonuç elde edebilirsiniz.

Ev yapımı fondöten tarifi yapmak isteyenlerin malzeme listesindeki herhangi bir ürüne alerjisi varsa uygulamayı yapmamaları gerekmektedir. Fondöteni evde kendiniz yapmakla hem makyaj ürünlerine yaptığınız malzemeden tasarruf edebilir, hem de istediğiniz renk tonunda bir fondöten yapma şansına sahip olabilirsiniz. Bu tarifimiz sayesinde fondöteniniz bittiğinde sıkıntı yaşamak yerine, kolay bir şekilde evde kendiniz de yapabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir