Evde Gül Suyu Yapımı

Evde gül suyu yapımı doğal bakıma önem veren bayanların ilgisini çeken bir konudur. Biz de bu yazımızda bayanların en çok kullandığı cilt bakım ürünlerinden birisi olan gül suyu yapımı konusunu ele alıyoruz. Gül suyu doğal bakım formüllerinin çoğunda yer alan ve cilt üzerinde harika bir etki meydana getiren ürünlerden birisidir. Kullandığımız gül suyunun katkı maddesi içermemesi çok önemlidir. Bu nedenle biz de sizlerle evde gül suyu yapımı konusunu paylaşmaya karar verdik. Bu çok pratik formülü uygulayarak kendi gül suyunuzu kolay bir şekilde yapabilir, cildinize doğal içerikli bir ürün kullanmanın gönül rahatlığını yaşayabilirsiniz.

Evde Gül Suyu Yapımı

Gül suyu cilt için doğal bir tonik olması bakımından çok önemlidir. Sabah akşam doğal içerikli gül suyu ile cildinizi temizleyerek, var olan cilt problemlerinden kısa sürede kurtulabilir ve yenilerinin oluşumunu da önleyebilirsiniz. Gül suyunun cildi sıkılaştırdığı, daha canlı ve parlak bir görünüm verdiği de bilinmektedir. Bu harika etkileri nedeni ile gül suyu Osmanlı Sarayındaki kadınların da kullandığı, güzellik kaynaklarından birisidir. Siz de cildinizde o harika parlaklığı ve güzelliği hissetmek istiyorsanız doğal gül suyu yapabilirsiniz.

Doğal Gül Suyu Tarifi

Sadece gül ve bir miktar su kullanarak çok kolay bir şekilde gül suyu yapabilirsiniz. Yapmış olduğunuz bu gül suyunu hem kendi güzelliğiniz için, hem de bebeklerin ve çocukların hassas cildini temizlemek için kullanabilirsiniz.

Gül Suyu Yapımı İçin Gerekli Malzemeler

  • 6 su bardağı kaynatılmış su
  • 6 tane gül

Yapılışı

Güllerin yapraklarını koparın ve bu yaprakları belirtilen miktarda su ile birlikte bir tencereye alın. 20 dakika kadar ocakta kaynattıktan sonra, tencereyi ocaktan alın. İnce bir tülbent bezi yardımı ile suyu süzün ve bir şişeye boşaltın. Doğal gül suyu kullanıma hazır. İhtiyacınız olduğu zaman bir parça pamuk yardımı ile cildinize uygulayabilirsiniz.

Bu yazımızda sizlerle ev yapımı gül suyu tarifi paylaştık. Artık siz de çok kolay ve hesaplı bir şekilde kendi gül suyunuzu yaparak, doğal bir ürünü cildinize uygulamanın gönül rahatlığını yaşayabilirsiniz. Dışarıda satılan ucuz marka gül sularının çoğunun doğal içerikli olmadığını ve bunları kullanmanın cildinize faydadan çok zarar verebileceğini unutmayın. Hassas bir cilt yapısına sahip olanlar da ev yapımı doğal gül suyunu rahatlıkla kullanabilirler.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir