Cilt Beyazlatıcı Pirinç Maskesi

Cilt Beyazlatıcı Pirinç Maskesi

Cilt beyazlatıcı pirinç maskesi sayesinde cildinizin rengini birkaç tona kadar açabilirsiniz. Ayrıca bu maske yüz ve vücudunuzun diğer bölgelerindeki sivilce izlerini gidermek için de oldukça etkilidir. Herkes beyaz ve pürüzsüz bir cilde sahip olmak ister fakat bu o kadar kolay değildir. Piyasada satışa sunulan cilt beyazlatıcı krem ve maskeler vardır fakat bunlar kimyasal içerdiğinden pek tavsiye edilmemektedir. Bunun yerine evde doğal bakım uygulayarak cildinizdeki lekelerden kurtulabilir ve cilt renginizin açılmasını sağlayabilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken cilt beyazlatıcı pirinç maskesi uygulamak. Bu yazımızda pirinç maskesinin cilde faydaları ve nasıl yapıldığına dair bilgiler paylaşıyoruz.

Cilt Beyazlatıcı Pirinç Maskesi

Cilt beyazlatıcı pirinç maskesi evde doğal bakım yapan çoğu bayanın kullandığı bir yöntemdir. Evde pirinç maskesi yapıp bunu cildinize uygulayarak daha sağlıklı ve güzel bir cilde sahip olabilirsiniz. Ciltteki sivilce ve siyah noktalar ya da güneş ışınları nedeni ile cildimiz normalden daha koyu bir renk alabilir. Böyle durumlarda cilt beyazlatıcı pirinç maskesi kullanarak bu sorunu çözebilirsiniz. Her ne kadar doğal bir ürün olsa da bunu dikkatli kullanmak gerektiğini unutmayın. Pirinç maskesini çok sık kullanmak cildinizin kurumasına ve sağlıksız bir görünüm almasına neden olabilir. Yağlı ciltler için pirinç maskesi cildin yağ dengesini düzenlemek açısından oldukça  faydalıdır. Kuru ciltlerde ise daha fazla kuruluğa neden olacağı için böyle bir cilt yapısı olanlar maskeyi uyguladıktan sonra nemlendirici bakım yapmayı ihmal etmemelidir.

Pirinç Maskesinin Cilde Faydaları

  • Pirinç cildin kolajen üretimini tetikler. Kolajen ciltte kırışık oluşumunu geciktirdiği ve cildin elastikiyetini korumaya yardımcı olduğu için bu maskeyi uygulayarak cildinizin yaşlanmasını geciktirebilirsiniz.
  • Yağlı ciltler için pirinç maskesi oldukça idealdir. İçeriğindeki nişasta nedeni ile cildin yağ dengesini korumayı sağlayan pirinç maskesi ile sivilce ve siyah noktalardan kurtulabilirsiniz.
  • Pirinç maskesi cilt üzerinde peeling etkisi oluşturduğu için cildin ölü hücrelerden arınmasına yardımcı olur. Bu sayede siyah noktalar nedeni ile ciltte oluşan renk farklılıklarını da gidermek mümkündür.
  • Cildinizin yapısına göre pirince ek olarak kullanacağınız malzemeler sayesinde cildinizi beyazlatırken birçok cilt problemini de giderebilirsiniz.
  • Pirinç maskesi ile daha sağlıklı ve parlak görünen bir cilde sahip olabilirsiniz.
  • Güneş ışınları nedeni ile ciltte oluşan kahverengi lekelerden de pirinç maskesi ile kurtulmak mümkündür.

Pirinç maskesinin cilde faydaları bu şekilde olup, bu konuda olumlu sonuç almak için düzenli olarak uygulamanız gerekmektedir. Haftada 1 kere evde düzenli olarak yapacağınız pirinç maskesi ile daha beyaz ve güzel bir cilde sahip olabilirsiniz.

Pirinç Maskesi Nasıl Yapılır?

Pirinç maskesinin faydalarını öğrendikten sonra pirinç maskesi nasıl yapılır diye merak edenler olabilir. Pirinç maskesi yapımında pirinç, pirinç unu ya da pirincin suyu kullanılmaktadır. Dışarıdan alınan pirinç unu katkı maddesi içerebilir. Bu nedenle pirinç unu maskesi yapacağınız zaman pirinci havanda ezerek un haline getirip bunu maske yapımında kullanabilirsiniz. Pirinci cildinize doğrudan uygulayacaksanız bunu haşlayarak kullanabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir