Cam Şişeden Etiket Nasıl Çıkarılır?

Cam Şişeden Etiket Nasıl Çıkarılır

Cam şişeden etiket nasıl çıkarılır? sorusunun cevabı bu şişeleri çizmeden etiketlerini çıkarmaya yardımcı olabilir. Cam şişe ve kavanozlar günümüzde farklı geri dönüşüm çalışmaları yapılarak değerlendirilmektedir. Bu tür çalışmalardan istediğimiz sonucu alabilmemiz için ilk yapmamız gereken iş bu cam nesnelerin üzerinde bulunan yapışkanlı etiketi çıkarmaktır. Bu yazımızda sizlerle cam şişelerden etiketleri çıkarabilmek için uygulayabileceğiniz bazı pratik yöntemleri paylaşmak istiyoruz. Vereceğimiz yöntemleri yağ şişesi, gazoz ve maden suyu gibi her türlü cam şişe için uygulayabilirsiniz. Bebek maması ve konserve kavanozlarının üzerindeki etiketler için de aynı yöntemler geçerlidir.

Cam Şişeden Etiket Nasıl Çıkarılır?

Sizlerle paylaşacağımız yöntemlerde farklı malzemeler kullanılsa da aslında amaç yapışkan maddenin tutucu özelliğini kaybederek şişeden kolay çıkmasını sağlamaktır. Bu yöntemlerden hangisi kolayınıza geliyorsa onu uygulayabilirsiniz. Şimdi sözü daha fazla uzatmadan cam şişeden etiket çıkarma yöntemlerine geçiyoruz.

Bulaşık Makinesinde Yıkayarak Cam Şişenin Etiketini Çıkarma

Cam şişe ya da kavanozun üzerinde bulunan etiketten kurtulmak için bunu bulaşık makinesinde yıkayabilirsiniz. Bu yöntemi tercih ettiğiniz zaman yıkama aşaması bitip de durulama işlemi başladığında cam nesneyi bulaşık makinesinden çıkarmanız gerekiyor. Su ve deterjan ile yumuşamış olan yapışkanlı kağıdı çok sivri olmayan bir bıçağın ucu ile hafifçe kaldırarak çıkarabilirsiniz.

Yağ Sürerek Cam Kavanozdan Etiket Çıkarma

Bu yöntemi uygulamak oldukça kolaydır. Biraz sıvı yağ alıp bunu elinizle şişe ya da kavanozun üzerindeki etikete yedirerek sürün. 10 dakika bekledikten sonra etiketi yavaşça kenarından kaldırarak çıkarın. Eğer tamamı çıkmadıysa biraz daha yağ sürdükten sonra aynı işlemi tekrarlayın.

Sıcak Suda Bekleterek Kavanozdan Etiket Çıkarma

Cam şişe ve kavanozların üzerindeki etiketleri çıkarmak için en sık kullanılan yöntemlerden birisi de sıcak suda bekletmektir. Bir kabın içine sıcak su doldurun ve cam nesneyi içine koyarak bir süre bu şekilde bekletin. Sıcak su yapışkanın özelliğini kaybetmesini sağlayacağı için etiket gevşeyecek ve sizi fazla uğraştırmadan kolayca çıkacaktır.

Deterjan ile Şişenin Etiketini Çıkarma

Cam şişe ve kavanozların etiketlerini çıkarmanıza deterjan da yardımcı olabilir. Cam nesnenin üzerinde bulunan etikete eliniz ile biraz sıvı sabun veya sıvı bulaşık deterjanı dökün. Birkaç dakika ovun ve kağıdın deterjanı iyice emmesini bekleyin. Sonrasında etiketi kenarından tutarak yavaşça kaldırarak bunun şişeden ayrılmasını sağlayabilirsiniz.

Saç Kurutma Makinesi ile Cam Kavanozdan Etiket Çıkarma

Hoşunuza giden cam bir kavanoz ya da şişeyi değerlendirmek için üzerindeki etiketi çıkarmak istediğinizde saç kurutma makinesi bu konuda yardımınıza yetişebilir. Etiketin bulunduğu bölgeye saç kurutma makinesi ile bir süre sıcak hava verin. Etiket bu sıcaklığın etkisi ile yumuşadıktan sonra kolayca çıkacaktır.

Bu yazımızda sizlerle cam şişeden etiket çıkarmak için deneyebileceğiniz bazı öneriler paylaştık. Bu verdiğimiz püf noktaları sayesinde siz de cam nesnelerin üzerinde bulunan etiketleri zorlanmadan çıkararak, bu nesneleri baharatlık ya da dekoratif ürün yaparak değerlendirebilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir