Tuzun Nemlenmesi Nasıl Önlenir?

Tuzun Nemlenmesi Nasıl Önlenir

Tuzun nemlenmesi nasıl önlenir? sorusunun cevabını öğrendikten sonra bu sorunun oluşmasını rahatlıkla önleyebilirsiniz. Yemeklere lezzet veren tuz her evin mutfağında mutlaka bulunur. Paket halinde alınan tuzu tuzluğa koyduktan sonra geri kalanını da cam kavanoz ya da baharatlıkta muhafaza ederiz. Tuzun nemlenmesi ve bu nedenle sert parçalar halinde topaklanması ise sıkça yaşanan sorunlardan birisidir. Bu konuda yapılacak en iyi şey tuzun nemlenme nedenini öğrenmek ve sonrasında da gerekli tedbiri almaktır. Bu yazımızda tuzu nemlenmeden muhafaza etmek için uygulayabileceğiniz püf noktalarını bulabilirsiniz.

Tuzun Nemlenmesi Nasıl Önlenir?

Zaman zaman hepimiz tuzluktaki tuzun nemlenmesi durumu ile karşılaşabiliriz. Bunun nedeni mutfaktaki nem oranıdır. Burada sürekli yemek piştiği ve buhar da nem oluşturduğu için tuzun da nemlenmesi kaçınılmazıdır. Bunu önlemek için uygulayacağınız en etkili ve pratik yöntemleri aşağıda paylaşıyoruz.

Pirinç

Pilav yapımında kullanılan pirincin su ve nemi çekme özelliği olduğu bilinmektedir. Pirincin bu özelliği tuzun nemlenmesini önlemek için de işimize yarayabilir. Tuzlukta oluşan nemi tuzdan önce pirinç çekeceği için tuzun nemlenmesi kolaylıkla önlenebilir. Bunun için tek yapmanız gereken tuzluğun içine birkaç tane pirinç atmak. Tuzluğun deliği pirincin geçemeyeceği şekilde olmalıdır. Aksi halde yemeğe tuz ekerken araya pirinçler de karışabilir.

Kağıt

Eğer tuzu kavanoz gibi geniş bir kapta muhafaza ediyorsanız bunun içine kağıt koyarak tuzun nemlenmesini önlemeniz mümkün. Kağıt tuz kabında meydana gelen nemi emeceği için tuz nemlenmeden güvenli bir şekilde muhafaza edilebilir. Bunun için tek yapmanız gereken tuz kabının içine biraz kağıt havlu koymaktır. Küçük bir parça kağıt havluyu buruşturarak tuzluk ya da tuz kabının içine koyabilirsiniz. Bu sayede tuz mutfaktaki nemden etkilenmeden her zaman akışkan kalabilir.

Silikajel

Tuzluktaki tuzun nemlenmemesi için silikajel de kullanabilirsiniz. Bulunduğu ortamdaki nemi çekme özelliği olan silikajel zehirli bir madde olmadığı için tuzun nemlenmesini önlemek için de kullanılabilir. Bu sayede mutfakta oluşan nem tuzluğun içindeki silikajel tarafından emilerek tuzun bu nemden etkilenmesi önlenebilir. Bunu doğrudan kullanmak yerine küçük bir filenin içine koyarak tuz kabına yerleştirebilirsiniz.

Bu yazımızda tuzluktaki tuzun nemlenmesini önlemek için uygulayabileceğiniz yöntemi sizlerle paylaştık. Tüm bunlara ek olarak tuzluğu ve tuz kabını düzenli olarak temizlemeyi ve temizleme işlemi sonrasında tuzluğu güzelce kurutmayı unutmayın.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir