Patlıcanın Kararması Nasıl Önlenir?

Patlıcanın Kararması Nasıl Önlenir

Patlıcanın kararması nasıl önlenir? sorusunun cevabını öğrenerek pişireceğiniz patlıcanın kötü bir renk almasını önleyebilirsiniz. Mutfağa yeni girmeye başlayanlar patlıcan yemeği yaptıklarında genelde bunun renk olarak koyu olmasından şikayetçidir. Doğru malzemelerle, yeterli süre pişirdiğiniz halde patlıcanların neden kötü göründüğünü merak ediyorsanız bunun sebebini biz size söyleyelim. Patlıcanı pişirmeden önce beklettiğiniz için karardığından rengi böyle kötü görünüyor olabilir. Bu tür bir aksilikle karşılaşmak istemiyorsanız yazımızda vereceğimiz pratik bilgilerden faydalanabilirsiniz.

Patlıcanın Kararması Nasıl Önlenir?

Patlıcanın kararmasını önlemenin en kolay yolu, bunu soyup doğradıktan sonra hemen pişirmektir. Ön hazırlık aşamasından sonra patlıcanı bekletirseniz bir süre sonra kararacaktır. Bu yüzden yemeği pişireceğiniz zaman patlıcanları soyup doğramanız gerekmektedir. Herhangi bir nedenle patlıcanı hazırladıktan sonra pişirmek için bir sür bekletmeniz gerekirse o zaman aşağıdaki yöntemlerden birini uygulayabilirsiniz.

Limon ile Ovmak

Mutfakta birçok konuda işimize yarayan limon patlıcanın karamasını önlemek konusunda da bize yardımcı olabilir. Bunun için tek yapmanız gereken bir limonu yıkadıktan sonra bıçak yardımı ile ortadan ikiye bölmek. Kestiğiniz bu limon parçaları ile doğranmış patlıcanları ovarak kararmalarını önleyebilirsiniz. Bunu yaparken limonun patlıcanların her yerine değmesine dikkat etmeniz gerekiyor. Bu pratik yöntem sayesinde siz pişirene kadar patlıcanlar kararmadan bekletilebilir. Yemeği pişirmeden önce patlıcanları suyun altına tutup güzelce yıkayarak bunlara sinen limon tadını giderebilirsiniz. Daha sonra patlıcanları sudan çıkarıp kağıt bir havlu ile kuruladıktan sonra yemeği yapmaya başlayabilirsiniz.

Limonlu Tuzlu Suda Bekletmek

Patlıcanın kararmasını engellemek için uygulayabileceğiniz en etkili yöntemlerden birisi de limonlu-tuzlu su karışımıdır. Bunun için 1 tane limona ve biraz da tuz ihtiyaç vardır. Limonun suyunu sıkın ve patlıcanları deri bir kasenin içine alın. Üzerini geçecek kadar su ve taze sıkılmış limon suyunu ilave edin. Son olarak biraz da tuz ekin. Tüm yapmanız gereken bu kadar. Patlıcanları limonlu tuzlu su karışımında pişireceğiniz zamana kadar kararmadan bekletmeniz mümkün. Patlıcanları pişireceğiniz zaman bunları tuzlu limonlu suyun içinden alıp, bol su ile yıkayın. Kağıt havlu ile kuruladıktan sonra patlıcan yemeğini yapmaya geçebilirsiniz.

Bu yazımızda patlıcanın kararmaması için yapılması gereler hakkında bilgiler verdik. Yazımızın başında da belirttiğimiz gibi bu konuda yapılacak en doğru şey patlıcanları doğradıktan sonra hemen pişirmektir.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir