Patlıcanın Acılığı Nasıl Giderilir?

Patlıcanın Acılığı Nasıl Giderilir

Patlıcanın acılığı nasıl giderilir? diye merak ediyorsanız bu yazımızda paylaşacağımız pratik yöntem çok işinize yarayabilir. Sevilen sebze çeşitlerinden birisi olan patlıcanın sulu yemeği, kavurması, kızartması, dolması ve közlemesi yapılmaktadır. Yaz aylarında yemek masalarımızda yer alan bu sebze çok lezzetli olmasına rağmen pişirmeden önce acısı alınmazsa yemek kötü bir tada sahip olabilir. Böyle bir aksilik yaşamamak için pişirmeden önce patlıcanın acısını almak gerekmektedir.

Patlıcanın Acılığı Nasıl Giderilir?

Patlıcan yemeği yapılırken yaşana başlıca sorunlardan birisi bunların renginin kararması diğeri de patlıcanın yemeğe kattığı acı tattır. Patlıcan karardığı zaman yemeğin içinde daha koyu görünür ve tadı da biraz değişebilir fakat bu halde de yenilebilir. Patlıcanı karartmadan pişirmek isterseniz daha önceden paylaştığımız, patlıcanın kararması nasıl önlenir? yazımıza da göz atabilirsiniz. Bu pratik yöntemi öğrendikten sonra artık pişirdiğiniz patlıcan yemeği renk ve lezzet yönünden tam istediğiniz gibi olacaktır. Acı patlıcan ile yapılan yemek içinse aynı durum söz konusu değildir. Ne yazık ki bu yemeği atmaktan başka çare yoktur. Böyle bir israfı önlemek için yemeği yapmadan ön hazırlık aşamasında patlıcanın acısını giderecek yöntemin uygulanması gerekmektedir. Bu yöntem çok kolay ve etkilidir.

Patlıcanın Acılığını Gidermek için Ne Yapılmalı?

İlk olarak patlıcanları güzelce yıkatın ve daha sonra kabuklarını soyup, yemeklik ya da kızartmalık olarak doğrayın. Patlıcanları bu şekilde hazırladıktan sonra derin bir kabın içine su doldurun bunun içine biraz tuz katın ve patlıcanları bu suyun içinde bekletin. Tuzlu suda 20 dakika kadar beklettiğinizde suyun siyahımsı bir renk aldığını görebilirsiniz. Bu patlıcanın acı suyunu bıraktığı anlamına gelmektedir. Patlıcanları biz süzgece alın. Acı suyunu süzdükten sonra çeşmenin altına tutun. Sonrasında bunları kağıt havlu yardımı ile kurulayın ve bekletmeden yemeği yapmaya başlayın.

İster patlıcanın sulu yemeğini, ister kızartmasını yapın ön hazırlık aşamasında mutlaka acı suyunu almanız gerekiyor. Közlemenin dışında her türlü patlıcan yemeği öncesinde bu pratik yöntemi uygulayabilirsiniz. Patlıcanın acılığını gidermek için eskiden beri uygulanan bu pratik yöntem sayesinde siz de sevdiklerinizle birlikte bu yemeği ağız tadı ile tüketebilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir