Hamilelikte Cinsel İlişki Zararlı Mı?

Hamilelikte Cinsel İlişki Zararlı Mı

Hamilelikte cinsel ilişki zararlı mı? sorusu hamilelik dönemindeki çoğu anne adayının aklındadır. Akıllardaki bu soru ilk hamileliğini yaşayan bayanların zor ve sıkıntılı bir dönem geçirmesine neden olur. Bayanların büyük çoğunluğu pek çok soru gibi bunu da doktorlarına sormaya çekinirler ve hamilelik boyunca cinsellikten uzak kalarak eşlerini ve kendilerini adeta cezalandırırlar.

Hamilelikte Cinsel İlişki Zararlı Mı?

Normal bir hamilelik sürecinde cinsel ilişkinin zararlı olmadığını belirten uzmanlar, ilişkiye girmenin düşüğe neden olması veya bebeğe zarar vermesi gibi bir durumun da söz konusu olmadığını belirtiyorlar. Oysa ki çoğu kadın düşük yapacağından veya bebeğinin zarar göreceğinden korktuğu için hamileliği boyunca cinsel ilişkiden kaçınmaktadır. Halk arasında, bu dönemde cinsel ilişkiye girmenin düşük veya bebeğin sakat doğacağı inancının olması hamile kadınların bu konudaki çekincelerinin başlıca nedenleri arasındadır.

Uzmanlardan edinilen bilgiye göre bebeğin etrafında oluşan koruyucu bariyer nedeniyle ilişki esnasında bebeğe bir zarar gelme riski yoktur. Doktor aksini söylemediği sürece cinsel ilişkinin düşüğe sebebiyet verme ihtimali de yoktur. Hamile bayanlar kendilerini zorlamayan uygun pozisyonları tercih ederek hamileliğin ilerleyen dönemlerinde de ilişkiye girebilmektedir.

Hamileliğin ilk aylarında kadınlarda hamilelik belirtilerine ve değişen hormonlara bağlı olarak cinselliğe karşı bir soğukluk oluşsa da çoğu kadın bu belirtilerin geçmesiyle birlikte cinselliğe karşı tekrar ilgi duymaktadır. Fakat bu dönemde de meydana gelen kilo artışı ve bebeğin anne karnında büyümüş olması, anne adaylarının istedikleri halde cinselliği yaşayamamalarına neden olmaktadır. Hamile bayanların bu konudaki çekincelerini bildiğimiz için konuyla ilgili detaylı bir araştırma yaptığımızda hamileliğin cinselliği engelleyen bir durum olmadığını, riskli bir gebelik söz konusu değilse anne adaylarının cinselliği yaşayabilecekleri sonucuna ulaştık.

Hamileliğin son aylarında karnın iyice büyümüş olması normal pozisyonda ilişkiye elvermeyeceği için, bu dönemde çiftler karın bölgesine baskı uygulanmayan ve kadını çok fazla zorlamayan ilişki pozisyonlarını tercih edebilirler.( Kadının üstte olduğu veya yan yatış pozisyonu gibi.)

Hamilelikte Hangi Durumlarda Cinsel İlişki Yasaklanır?

  • Daha önceden düşük veya erken doğum yapmış kadınlara,
  • Aşırı derecede ağrı ve vajinal kanaması olan hamilelere,
  • Kadında veya eşinde genital enfeksiyon varsa,
  • Plasentanın önde gelmesi durumunda,
  • Hamileliğin son haftalarında gerekli görülürse cinsel ilişki yasaklanabilir.

 Hamilelikte cinsel ilişki zararlı mı? diye merak eden bayanlar için bu sorunun cevabını araştırdık ve yazımızda sizlerle paylaştık. Yazımız bilgi vermek amaçlıdır bu konudaki en doğru bilgileri doktorunuzdan alabilirsiniz. Riskli bir hamileliğiniz varsa gerektiği zaman doktorunuz sizi bu konuda uyaracaktır. Bunun dışında siz de aklınızda bu konuyla ilgili herhangi bir soru varsa doktorunuza danışabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir