Kağıt Bardaktan Prenses Tacı Yapımı

Kağıt Bardaktan Prenses Tacı Yapımı

Kağıt bardaktan prenses tacı yapımı evde çok kolay yapabileceğiniz bir kendin yap uygulamasıdır. Küçük kızınız varsa ona prenses kostümü ile birlikte kullanabileceği güzel bir taç yapabilirsiniz. Bunun için tek ihtiyacınız olan kağıt bir bardak. Su ya da diğer içecekleri tüketirken kullandığımız kağıt bardaklarla farklı çalışmalar yapılmaktadır. Bu paylaşacağımız çalışma da bu tür uygulamalara güzel bir örnektir. Evde kağıt bardaktan prenses tacı yapmak isterseniz bunun için gerekli olan malzemeler ve uygulamanın resimli anlatımı aşağıdadır.

Kağıt Bardaktan Prenses Tacı Yapımı

Kartondan taç yapmak isterseniz bunun için özel olarak karton alıp şekillendirmekle uğraşmanıza gerek yok. Kağıt bir bardak bu konuda çok işinize yarayacaktır. Bu bardağı makas ile keserek şekillendirdikten sonra gerekli süslemeleri yaparak güzel bir taç tasarlayabilirsiniz. Bu yapacağınız karton taç hafif olacağı kızınız rahat bir şekilde kullanacaktır.

Gerekli Malzemeler

  • 1 tane kağıt bardak
  • Makas
  • Silikon yapıştırıcı
  • Boncuk ya da küçük parlak taşlar
  • İnce bir taç

Uygulamanın yapımında metal, plastik ya da kumaş her türlü taç kullanılabilir. Tacın ince olması yeterlidir.

Kağıt Bardaktan Prenses Tacı Yapımı

Malzemeler hazır ise prenses tacı yapımına başlayabilirsiniz.

  • İlk olarak kağıt bardağın üst tarafından makas yardımı ile üçgen şeklinde bir parça kesin. Bu şekilde bardağın üst tarafına girinti ve çıkıntılar yapın. Eğer bunda zorlanıyorsanız önce kurşun kalem ile çizimi yapın daha sonra üzerinden makas ile geçerek kesin.
  • Tacı yaptıktan sonra sıra süslemesine geldi. Üst tarafındaki sivri yerlere boncuk ya da parlak taşlar yapıştırın. İsterseniz alt taraflara da aynı şekilde süslemeler yapabilirsiniz.
  • Süslemeyi de tamamladıktan sonra karton bardağın alt tarafına iki tane delik açarak tacı buradan geçirin.
  • Tüm bu aşamalardan sonra kağıt bardaktan taç yapımı tamamlanmış oluyor.

Bu kolay uygulama sayesinde evde kızınıza çok güzel prenses taçları yapabilirsiniz. İsterseniz uygulama öncesinde kağıt bardağı boyayabilirsiniz. Bardağı altın ya da gümüş renginde boyayarak çok şık taçlar yapmak mümkün. Evde bu kolay kendin yap çalışmasını denemek isteyenlerin işini kolaylaştırmak için aşağıda, kağıt bardaktan taç yapımı resimli anlatım paylaşıyoruz.

Kağıt Bardaktan Prenses Tacı Yapımı
Kağıt Bardaktan Prenses Tacı Yapımı

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir