Kız Çocuklarının Kulağı Ne Zaman Deldirilmeli?

Kız Çocuklarının Kulağı Ne Zaman Deldirilmeli

Kız çocuklarının kulağı ne zaman deldirilmeli? sorusunun cevabını bu yazımızda bulabilirsiniz. Kız çocuklarına küçük yaşlardan itibaren küpe takmak çok yaygın bir davranıştır. Anne babalar kız bebeğin cinsiyetinin anlaşılması ve daha sevimli görünmesi için onu küpeyle süslemek isterler. Henüz çok küçük olan bebeğin kulağını deldirmek aslında riskli bir davranıştır. Biz de bugün ki yazımızda bu konuya değinmek istedik; kız çocuklarının kulağı ne zaman deldirilmeli? sorusunun cevabını araştırdık.

Kız Çocuklarının Kulağı Ne Zaman Deldirilmeli?

Bebeğiniz henüz kulağındaki küpenin bilincine varamayacak kadar küçükse kulağındaki cisim onun dikkatini çekebilir. Bebek küpeyi kulağından çıkarıp oynamak isterken kendine zarar verebilir. Kendisi küpeyle oynama girişiminde bulunmasa bile, diğer yaşıtları onun kulağındaki küpeyi çekebilirler.

Henüz konuşamayacak kadar küçük olan bebeğinizin kulağını deldirdiğinizde herhangi bir enfeksiyon gelişmesi halinde sizin bunu geç farketme olasılığınız vardır. Bebeğiniz çok küçük olduğu için derdini size anlatamayacak, ancak bebeğinizin kulağındaki enfeksiyon ilerlediğinde bunu farketmeniz mümkün olacaktır.

Bebek henüz çok küçük olduğu için kulak deliğinin hijyenini sağlamanız da zor olacaktır. Bebeğinizin elini sık sık bu bölgeye götürmesi yaranın mikrop kapmasına neden olabilir. Ayrıca pansuman yaparken de bebeğiniz rahat durmadığı taktirde istemeden de olsa onun canını yakabilirsiniz.

Saydığımız bu nedenlerden dolayı kız bebeklerin kulaklarının çok küçükken deldirilmesi sakıncalı olabilir. Biraz daha büyüdüğü zaman kulaklarını deldirmeniz, bu konuda herhangi üzücü bir durum yaşamanızı da önleyecektir.

Kız Bebeklerin Kulağı Ne Zaman Deldirilmelidir?

Kız çocuklarının kulağı en erken 4 yaş civarlarında deldirilmelidir. En azından bu yaştaki bir çocuk kulağındaki küpeyle oynama eğilimi göstermez. Kulağı delindikten sonra herhangi bir enfeksiyon gelişirse bunu farketmeniz de daha kolay olur. Kızınız canı yandığı zaman bunu size söyleyebilecek kadar büyümüştür. Ona kulağındaki küpeyle ve açılan delikle oynamamasını söylediğinizde sizi anlayabilir.

Kız Çocuklarının Kulağı Nerede Deldirilir?

Kız çocuklarının kulağı sağlık ocağı veya eczane gibi hijyen kurallarına dikkat edilen sağlık kuruluşlarında işi bilen kişiler tarafından delinmelidir. Çünkü kulak delme işlemi hijyen kadar dikkat de gerektirir. Kulağın delinecek bölgesine dikkat edilmezse çeşitli sorunlar meydana gelebilir. Bu konuda risk almayın, çocuklarınızın kulağını hijyeninden ve bu işi bildiğinden emin olmadığınız yerlerde deldirmeyin.

Kulak Deldirilirken Ne Tür Küpe Seçilmelidir?

Kızınızın kulağını deldireceğiniz zaman herhangi bir metal alerjisi meydana gelme olasılığına karşı, imkanınız varsa altın küpe tercih edin. Alerjik bünyelerde metal takılar sorun yaratabilir bu nedenle altın daha güvenilir bir seçim olacaktır. Eğer kız çocuğunuz henüz bebekse sallanan veya küçük halka küpelerden almayın. Sallandığı için dikkat çeken bu tür küpeler çocukların daha çok ilgisini çekerler. Kendisi veya arkadaşları küpeyle oynamak veya onu çıkarmak isteyebilirler. Bebekler uyurken başını sağa sola çok çevirdikleri için yastığına veya battaniyesine de küpesi takılabilir. Bunun için bu tarz küpeleri kızınız  yeterince büyümeden kullanmayın. Çok küçük ve sıkı küpe arkaları da zararlı olabilir, küpe seçerken bu ayrıntıya da dikkat edin.

Çocuğun Kulağı Deldirildikten Sonra Nelere Dikkat Edilmelidir?

Çocuğunuzun kulağını deldirdikten sonra hijyene çok dikkat etmeniz gerekiyor. Çocuğunuzun veya bir başkasının onun kulağındaki deliğe dokunmamasına özen gösterin, aksi halde yara enfeksiyon kapabilir. Kulak deldirildikten sonra en az 6 hafta küpeyi hiç çıkarmayın. Başka küpe takmak istiyorsanız bu sürenin dolmasını bekleyin. Yara iyileşene kadar her gün sabah akşam yara yerine pansuman yapın ve küpeyi yaraya yapışmaması için hafifçe çevirin. Çocuğunuzun kulağını deldirdikten sonra bu yara yerinde herhangi bir kızartı veya şişlik olmadığından emin olmak için dikkatli bir şekilde gözlemleyin. Kızınız konuşamayacak kadar küçükse, huzursuz olup elini sürekli kulağına götürüyor ve ağlıyorsa, ateşi yükselmiş, vücudunun herhangi bir yerinde kızartı veya döküntü varsa vakit geçirmeden doktora götürmelisiniz. Herhangi bir enfeksiyon oluştuğunu fark ederseniz küpeyi çıkarmayın, hiçbir müdahalede bulunmadan kızınızı en yakın sağlık kuruluşuna götürün.

Kız çocuklarının kulağı ne zaman deldirilmeli? sorusunun cevabını uzman görüşlerine dayanarak vermeye çalıştık. Bu konudaki en geçerli bilgileri doktorunuzdan öğrenebilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir