Keçeden Elmalı Bardak Altlığı Yapımı

Keçeden Elmalı Bardak Altlığı Yapımı

Keçeden elmalı bardak altlığı yapımı evde keyif alarak uygulayabileceğiniz bir keçe tasarım çalışmasıdır. İlk kez evde keçe tasarım yapacak olanlar işe bardak altlığı gibi kolay çalışmaları yaparak başlayabilirler. Bu tür çalışmalar sayesinde gerekli olan el becerisini kazandıktan sonra ise her türlü keçe tasarım çalışmasını zorlanmadan yapabilirler. Siz de evde elma şeklinde güzel bir bardak altlığı yapmak isterseniz bu uygulamayı deneyebilirsiniz. Gerekli olan malzemelerin listesiniz ve uygulamanın resimli anlatımını aşağıda bulabilirsiniz.

Keçeden Elmalı Bardak Altlığı Yapımı

Keçeden bardak altlığı yapmak için uygulanabilecek birçok farklı model bulunmaktadır. Son dönemlerde elma, limon dilimi gibi meyve figürleri olan bardak altlıkları popülerdir. Dışarıdan böyle bir bardak altlığı almak yerine evde kendiniz de kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Evde bu tür kolay kendin yap çalışmaları yapmaktan hoşlanıyorsanız daha önceden paylaştığımız, keçeden yaprak bardak altlığı yapımı yazımız da göz atabilirsiniz.

Gerekli Malzemeler

  • Siyah, beyaz, yeşil ve kırmızı keçe
  • Elma şeklinde kalıp
  • Kalem ya da iz sabunu
  • Makas
  • İğne ve iplik

Uygulamayı yaparken keçenin kaymaması için dikiş esnasında bunu toplu iğne ile tutturmak gerekiyor. İsterseniz elmayı kırmızı yerine sarı ya da yeşil renkte de yapabilirsiniz.

Elmalı Bardak Altlığı Nasıl Yapılır?

Uygulamanın yapımı için gerekli olan elma kalıbını kendiniz de kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Bunun için bir kartona istediğiniz büyüklükte elma çizin ve daha sonra bunu makas ile dikkatli bir şekilde kesin. Elma kalıbı ve diğer malzemeler hazır ise aşağıdaki adımları uygulamaya geçebilirsiniz.

  • İlk olarak kalıbı kırmızı keçenin üzerine koyarak etrafından iz sabunu ya da kalem ile geçerek çizin.
  • Bu şekilde 2 tane kırmızı 1 tane de beyaz parça hazırlayın. ( Beyaz parça kırmızılardan biraz daha küçük olacak. )
  • Sonraki aşamada yaprak, sap ve çekirdekleri hazırlayın. Tüm parçaları hazırladıktan sonra sıra bunları birleştirmeye geldi.
  • Kırmızı parçanın üzerine beyazı bunun da üzerine diğer parçaları yerleştirin. Bunların kaymaması için toplu iğne ile tutturun.
  • Son olarak tüm parçaları dikerek birbirine tutturarak bardak altlığı yapımını tamamlayabilirsiniz.

Size bahsettiğimiz bu kolay kendin yap uygulaması sayesinde çok güzel bardak altlıkları yapabilirsiniz. İsterseniz bunların her birini farklı renlerde de yapabilirsiniz. Bu konudaki tercih sizin zevkinize bağlı. Evde bu çalışmayı yapmak isteyenler için aşağıda, elmalı bardak altlığı yapımı resimli anlatım paylaşıyoruz.

Elmalı bardak altlığı resimli anlatım
Elmalı bardak altlığı resimli anlatım

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir