Dekoratif Külah Süs Yapımı

Dekoratif Külah Süs Yapımı

Dekoratif külah süs yapımı evde özel bir davet vereceğiniz zaman çok işinize yarayacak kolay bir kendin yap çalışmasıdır. Sevdiklerinizle birlikte evde ya da bahçede özel bir kutlama yapacağınız zaman ortamı süslemeye ihtiyaç duyabilirsiniz. Böyle durumlarda dışarıdan hazır süs almak yerine balon, kağıt, tül gibi malzemeler kullanarak çok güzel dekoratif süsler yapabilirsiniz. Bu kolay uygulama sayesinde evdeki bazı artık malzemeleri değerlendirme imkanı da bulabilirsiniz. Dekoratif külah süs yapmak isterseniz bu konudaki bilgileri yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Dekoratif Külah Süs Yapımı

Dekoratif külah süs yapmak için farklı malzemeler kullanılabilir. Uygulamanın yapımı 3 aşamadan oluşmaktadır. İlk aşamada külah yapılır, ikinci aşamada dondurma ve son aşamada dondurma olarak yapılan parça külaha yapıştırılır. Dondurma şeklinde dekoratif süs yapmak için balon kullanabilirsiniz. İstediğiniz renk bir balon alıp bunu şişirin. Bunun için biraz küçük olan balonları tercih edebilirsiniz. Kahverengi bir kağıt ya da karton ile külah yaparak balonu bunun içine yapıştırın. Yaptığınız bu sevimli dondurma balonu bir ip yardımı ile istediğiniz yere asabilirsiniz.

Balondan Dekoratif Külah
Balondan Dekoratif Külah

Balondan dekoratif külah yapmak için grapon kağıdı da kullanılabilir. Bunun için tek yapmanız gereken kırtasiyeden istediğiniz renklerde grapon kağıdı almak ve bundan büyük bir ponpon yapmanız gerekiyor. Sonrasında düz ya da desenli bir kağıt ile ponponun boyutuna uygun büyüklükte bir külah yapın. Ponponu külaha yapıştırdıktan sonra bu güzel dekoratif süsü istediğiniz yere asabilirsiniz. Bu tür çalışmalar yapmaktan hoşlanıyorsanız daha önceden paylaştığımız ponpondan külah süs yapımı yazımıza göz atabilirsiniz.

Grapon Kağıdından Dekoratif Külah
Grapon Kağıdından Dekoratif Külah

Tül ile yapılan süslemeler çok zarif ve şık olduğu için siz de dekoratif külah süs yapmak için tül kullanabilirsiniz. Evde kullanmadığınız tül kumaşlar varsa bunlardan ponpon yapıp, altına da kağıt ya a kartondan bir külah yapıştırarak harika süslemeler yapabilirsiniz. Yapacağınız tasarıma göre istediğiniz büyüklükte dekoratif külahlar yapmanız mümkün.

Tülden Dekoratif Külah
Tülden Dekoratif Külah

Siz de özel bir kutlama yapacağınız zaman evde dekoratif süs yapmak isterseniz bu yazımızda paylaştığımız örneklerden ilham alabilirsiniz. Bu kolay kendin yap çalışması sayesinde evinizi ya da bahçenizi partiye uygun bir hale getirmeniz mümkün.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir