Gül Reçeli Nasıl Yapılır?

Gül Reçeli Nasıl Yapılır

Gül reçeli nasıl yapılır? diye merak ediyorsanız bu sorunun cevabını yazımızda bulabilirsiniz. Gül reçeli, eskilerin çok sık yaptığı enfes bir kahvaltılık tariftir. Günümüzde dışarıdan aldığımız reçeller sağlıklı olmadığı için çoğumuz ev yapımı reçel tüketmeyi tercih ediyoruz. Birçok sebze ve meyveden rengarenk, harika reçeller yapılmaktadır. Fırsat buldukça sizlerle organik ve lezzetli tarifler paylaşmaya çalışıyoruz.

Gül Reçeli Nasıl Yapılır?

Gül bulma imkanınız varsa kokusu ve rengi ile çok hoşunuza gidecek bir reçel yapabilirsiniz. Yalnız reçel yapımında her tür gülün kullanılmadığını hatırlatmak istiyoruz. Gül reçeli için ilaçlanmamış doğal güllerin kullanılması gerekiyor. İnce yapraklı ve kokulu gülden yapılan reçel kahvaltı masanıza lezzeti ve görünümü ile çok yakışacaktır. Bahçenizde bu tür güller bulunuyorsa ya da bunlardan temin etme imkanınız varsa bu tarifimiz işinize yarayabilir. Ev yapımı gül reçeli tarifi arayanlar için aşağıda malzeme listesini ve reçelin yapım aşamasını paylaşıyoruz.

Gerekli Malzemeler

  • 150 gram kokulu gül yaprağı
  • 1 kilo toz şeker
  • Yarım limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu
  • Yarım litre su

Yaklaşık olarak 15 tane gül 150 grama denk gelmektedir. Kullanacağınız miktarı bu orana göre hesaplayabilirsiniz.

Gül Reçeli Yapımı

İlk olarak gül yapraklarını dikkatli bir şekilde dağıtmadan sapından çıkarın. Gül yaprakları arasında sararanlar ya da çürük olanlar varsa bunları da çıkarıp atın. Gül yapraklarını ezmemeye dikkat ederek güzelce yıkayın daha sonra süzgece alarak suyunu süzdürün. Kapaklı bir tencerenin içine gül yapraklarını alın ve bunları toz şeker ile ovduktan sonra üzerine limon suyunu ilave edin. Gül yapraklarının yumuşaması için bir süre de limon suyu ile ovun. Sonrasında tencerenin kapağını kapatın ve en az 1 gün bu şekilde bekletin.

1 ya da 2 günlük bekleme süresi sonrasında gül yapraklarının üzerine belirtilen miktarda su ilave edin ve ocağa alarak orta ateşte kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra 40 dakika kadar kısık ateşte koyulaşana kadar kaynatmaya devam edin. Son olarak limon tuzunu ekleyin ve birkaç dakika daha pişirin. Ocağın altını kapattıktan sonra sıcak haldeki gül reçelini kavanozlara boşaltın ve kapaklarını kapattıktan sonra kavanozları ters çevirin. Bu şekilde 1 gün beklettikten sonra gül reçelini sevdiklerinizle birlikte ağız tadı ile tüketebilirsiniz.

Gül reçeli yapımı oldukça kolaydır. Gül yapraklarını ovarak güzelce yumuşatıp beklettiğinizde reçeli başarı ile yapabilirsiniz. Gül yapraklarını ayırırken gülün ortasındaki beyaz kısmının araya karışmamasına dikkat etmelisiniz. Bu kısım acı olduğu için reçelin tadını bozabilir.

Önerilen makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir