Yeşil Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır?

Yeşil Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır

Yeşil mercimek çorbası nasıl yapılır? sorusunun cevabını ve çorbanın yapımı hakkındaki püf noktalarını bu yazımızda bulabilirsiniz. Yeşil mercimek lezzetli bir bakliyat çeşidi olduğu için sofralarımızda sıkça yer alır. Çorbası, yemeği, salatası, pirinçli ve bulgurlu pilavı yapılmaktadır. En sevilen çorba çeşitlerimizden birisi olan yeşil mercimek çorbasını daha önceden pişirmediyseniz bu konuda biraz yardıma ihtiyacınız olabilir. Bu yazımızda vereceğimiz bilgilerden faydalanarak siz de yeşil mercimek çorbasını lezzetli bir şekilde pişirebilirsiniz.

Yeşil Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır?

Yeşil mercimek çorbası sade, sebzeli ve baharatlı yapılabileceği gibi içine erişte ya da mantı koyularak da pişirilebilmektedir. Erişte ile yapılan çorba daha lezzetli ve doyurucu olduğu için sizlerle, erişteli yeşil mercimek çorbası tarifi paylaşmak istiyoruz. Dilerseniz erişte yerine başka bir makarna çeşidi ya da arpa şehriye de kullanabilirsiniz. Bu konudaki tercih sizin damak tadınıza bağlı.

Gerekli Malzemeler

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • Yarım su bardağı erişte
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı un
  • 5 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Çorba sosu için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Yarım tatlı kaşığı pul biber

Evde hazırda tavuk suyu varsa su yerine bunu kullanarak yapacağınız çorbanın lezzetini arttırabilirsiniz.

Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası Yapımı

Çorbanın yapımında kullanılacak olan yeşil mercimeğin haşlanmış olması gerekiyor. Çorbayı yapmaya başlamadan önce bir yeşil mercimeği hafif diri kalacak şekilde haşlayın ve sonrasında suyunu süzün. Yeşil mercimek nasıl haşlanır diye merak ediyorsanız, bu konumuza göz atarak daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. Yeşil mercimek haşlandıktan sonra çorbanın yapımına geçebilirsiniz.

Kuru soğanın ve sarımsağın kabuğunu soyun ve bunları bıçak ile ince bir şekilde kıyın. Çorbayı yapacağınız tencerenin içine tereyağını alın ve yağ eridikten sonra tencereye soğan ve sarımsağı da alın. Soğanın rengi sararana kadar kavurduktan sonra içine domates ve biber salçasını da ekleyin. Güzelce karıştırdıktan sonra belirtilen miktarda un ilavesi yapın ve unun kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.

Tenceredeki malzemenin üzerine sıcak suyu azar azar ilave edin. Bu arada unun topaklanmaması için bir çırpma teli ile sürekli karıştırın. Tuz ve karabiberini ektikten sonra erişte ve haşlanmış yeşil mercimeği de tencerenin içine alın. Bu şekilde 10 dakika kaynattıktan sonra erişteli yeşil mercimek çorbası servise hazırdır.

Küçük bir tavanın içine tereyağını alın ve yağ eridikten sonra içine nane ve pul biberi ilave ederek, tavayı ocağı üzerinden alın. Bu aşamada tavayı ocağın üzerinde bekletirseniz baharatlar yanabilir. Yaptığınız sosu çorbanın üzerinde gezdirdikten sora yeşil mercimek çorbasını soğutmadan servis yapın. Afiyet olsun.

Bu yazımızda sizlerle, yeşil mercimek çorbası nasıl yapılır? sorusunun cevabını paylaştık. Erişteli yeşil mercimek çorbası yapımı tariften de anlaşılacağı gibi oldukça kolaydır. Yeşil mercimeği haşladıktan sonra bunun suyunu süzüp atmanız gerekiyor. Verdiğimiz tarif 4 kişiliktir. Bu enfes çorbayı ailecek yiyeceğiniz akşam yemeklerinde ya da vereceğiniz özel yemek davetlerinde yapabilirsiniz. Yanında kızarmış ekmek dilimleri ya da kruton ile servis ederek yeşil mercimek çorbasının lezzetini arttırabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir