Giysideki Oje Lekesi Nasıl Çıkar?

Giysideki Oje Lekesi Nasıl Çıkar

Giysideki oje lekesi nasıl çıkar? sorusunun cevabı oje sürmeyi seven bayanlar için önemlidir. Bazen oje sürerken kazara giysiye damlayabilir ya da kurumayan oje yanlışlıkla kıyafete değerek lekelenmesine sebep olabilir. Böyle bir durumla karşılaşırsanız oje çıkarmak için uygulayabileceğiniz en ideal yöntem aseton uygulamaktır. Yalnız aseton uygulayacağınız giysinin kumaşı solan bir yapıya sahipse ya da hassas bir kumaş türü ise aseton uygulamanız doğru olmayabilir. Bu yazımızda giysideki oje lekesini çıkarırken dikkat etmeniz gereken püf noktalarını bulabilirsiniz.

Giysideki Oje Lekesi Nasıl Çıkar?

Bildiğiniz gibi aseton renksiz, uçucu bir kimyasal sıvıdır. Çözücü özelliği nedeni ile tırnaklardaki ojeyi çıkarmak için kullanılır. Bu özelliği nedeni ile suyla temas edebilen ve yıkanabilen kumaşlara rahatlıkla uygulanabilir. Uygulamayı yapacağınız kumaşa asetonun zarar verip vermeyeceğini anlamak için ilk olarak içten görünmeyen küçük bir yerine aseton uygulayın. Eğer aseton uyguladıktan sonra kumaşta herhangi bir deforme olma ya da renk açılması meydana gelmediyse oje lekesine asetonla müdahale edebilirsiniz.

Giysideki oje lekesini çıkarmak için beyaz bir bez, kağıt havlu ya da pamuk kullanabilirsiniz. Bu iş için renkli bir bez kullanırsanız aseton uygularken bezin rengi kıyafete geçebilir. Böyle bir sorunla karşılaşmamak için beyaz ve desensiz bir bez kullanmayı tercih etmelisiniz. Bu konuda risk almamak için en iyisi uygulamayı pamuk ile yapmak. Giysideki ojenin üzerine aseton uygulamadan önce oje lekesinin bulunduğu bölgenin altına kalın bir havlu ya da bez koymalısınız. Bu şekilde oje lekesinin temiz yere de bulaşmasını önleyebilirsiniz.

Şimdi gelelim giysideki oje lekesine asetonun nasıl uygulanacağına. İlk olarak pamuğu aseton ile güzelce ıslatın ve bu pamuğu oje lekesinin üzerine bastırarak tampon yapın. Bu esna da lekeli bölgeyi ovmamalısınız aksi halde giysinin kumaşı zarar görebilir ya da oje temiz olan yerlere de bulaşabilir. Oje lekesinin üzerine uyguladığınız pamuk lekeyi emdikçe bunu yeni bir asetonlu pamukla değiştirin. Bu şekilde ojenin tamamı çıkana kadar uygulamayı yapmaya devam edin. Uygulama sonrasında giysiyi her zamanki gibi yıkayın ve kurutun.

Bu yazımızda oje lekesi giysiden nasıl çıkar? sorusunun cevabını sizlerle paylaştık. Başta da belirttiğimiz gibi bu yöntemi uygulamadan önce giysinin asetondan zarar görmeyeceğinden emin olmalısınız. Aksi halde lekeyi çıkarmak isterken giysiyi kullanılamayacak hale getirebilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir