Peeling nedir, nasıl yapılır? sorusunun cevabını ve peeling çeşitleri hakkındaki bilgileri bu yazımızda bulabilirsiniz. Peeling; bir cilt bakımı uygulaması olup, cildin daha canlı ve parlak görünmesi için yapılan bir uygulamadır. Peeling esnasında cildin üst tabakası temizlenir, cilt ölü hücrelerden, siyah noktalardan, kir ve yağdan arınır. Derinlemesine temizlenen cilt daha rahat nefes alır ve bu da tazelenmesini hızlandırır. Kimyasal ve doğal olmak üzere iki çeşit peeling vardır. Peeling çeşitleri hakkındaki bilgileri yazımızın devamında bulabilirsiniz.
Makale İçeriğinde Neler Var
Peeling Nedir, Nasıl Yapılır?
Çoğumuz yüzümüzü yıkamanın cilt temizliği için yeterli olduğunu düşünürüz. Yüzümüzü yıkadığımızda sadece cildimizi yüzeysel olarak temizlemiş oluruz. Ciltte biriken kir ve yağlar alt tabakaya geçerek, cildin gözeneklerinin tıkanmasına neden olur. Tıkanan bu gözenekler zamanla siyah nokta ve sivilce gibi cilt problemlerine dönüşür. Bu tür sorunlar yaşamamak için cildimize düzenli olarak peeling uygulayarak gözeneklerin temiz kalmasını sağlamalıyız. Peeling kimyasal ve doğal olarak ikiye ayrılır.
Kimyasal Peeling
Kimyasal peeling adından da anlaşılacağı gibi cildi temizlemek ve canlandırmak için kimyasal ürünler kullanılan bir yöntemdir. Kimyasal peeling yüzeysel, orta ve derin peeling olmak üzere üçe ayrılır. Yüzeysel peeling uygulaması kuru cildin nemlendirilmesi, sivilce tedavisi, ciltteki ince kırışıklıkların giderilmesi amacı ile uygulanır. Bunların yanı sıra hamilelik lekesi, güneş lekesi ve yaşlılık lekelerinin giderilmesi için de yüzeysel peeling uygulanmaktadır. Orta dereceli peeling ise yüzeysel peelingin yeterli olmadığı durumlarda tercih edilir. Ciltteki belirgin kırışıklık ve lekelerin yok edilmesi, güneşin ciltte meydana getirdiği tahribatı gidermek için uygulanır. Derin peeling ise başta akne ve yara izleri olmak üzere, ciltteki derin kırışıklık ve lekelerin tedavisinde kullanılmaktadır.
Evde Nasıl Peeling Yapılır?
Dışarıdan alacağınız kimyasal ürünler yerine evde doğal malzemelerle cildinize peeling uygulayabilirsiniz. Evde nasıl peeling yapılır? derseniz bunun için evinizin mutfağında bulunan malzemelerden faydalanabilirsiniz. Evde peeling yapmak için en çok kullanılan malzemelerden birisi şekerdir. Şeker ile evde kolay bir şekilde peeling uygulamak isterseniz daha önceden paylaştığımız, esmer şekerle nasıl peeling yapılır yazımıza göz atabilirsiniz. Peeling sadece yüze değil el ayak ve tüm vücuda uygulanabilir. Yüz peelingini gece yatmadan önce, el ve ayak peelingini manikür ve pedikür esnasında ve vücut peelingini de banyoda uygulayabilirsiniz. Cildinize peeling uygularken fazla ovalamadan parmak uçları ile masaj yapmalısınız. Aksi halde cildiniz tahriş olabilir. Peeling sonrası cildinize uygun bir nemlendirici kullanmayı unutmayın.