Peynirin Küflenmesi Nasıl Önlenir?

Peynirin Küflenmesi Nasıl Önlenir

Peynirin küflenmesi nasıl önlenir? sorusunun cevabı bu gıdayı sağlıklı tüketebilmek ve israf etmemek adına oldukça önemlidir. En sevilen kahvaltılıklardan birisi olan peynir doğru şekilde muhafaza edilmezse küflenme sorunu ile karşılaşılabilir. Böyle bir durum sağlık açısından zararlı olmasının yanı sıra peynirin atılmasına neden olabilir. Bu yazımızda bahsedeceğimiz pratik bilgilerden faydalanarak siz de peyniri emniyetli bir şekilde saklayabilir ve sağlıklı bir şekilde tüketebilirsiniz.

Peynirin Küflenmesi Nasıl Önlenir?

Peynirin küflenmesini önlemek için öncelikle bu gıdadan ihtiyacımız kadar almalıyız. Kısa sürede tüketeceğimiz miktarda peynir alırsak uzun süre beklemeyeceği için peyniri küflenmeden ve taze olarak tüketme imkanı bulabiliriz. Peynir protein ve su oranı yüksek bir gıda olduğu için çabuk küflenmektedir. Özellikle açıkta bırakılan peynir sıcaklık nedeni ile küflenebilir. Bunu önlemek için peyniri buzdolabında muhafaza etmeliyiz. Tabi ki sadece buzdolabında saklamakla iş bitmiyor. Bunun yanı sıra bazı önlemler de almamız gerekmekte.

Peynirin Küflenmemesi için Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ambalajlarda satılan peynirlerden kullanıyorsanız bundan tüketebileceğiniz kadarını aldıktan sonra gerisini ağzı kapalı şekilde ambalajında muhafaza etmelisiniz. Bir ambalajda salamura suyu içinde bulunan peynir çeşitleri kullanılacakları zamana kadar bu suyun içinden çıkarılmamalıdır. Salamura suyunun içinde bekletilen peynirde küflenme riski bulunmamaktadır. Genelde beyaz peynir salamura suyunun içinde bekletilir. Bunu kullanacağınız zaman tüketebileceğiniz kadarını ambalajın içinden alın ve peynirin geri kalanını salamura suyunun içinde bekletmeye devam edin.

Kaşar peyniri kuru bir yapıya sahip olduğu için çabuk küflenebilir. Kaşar peynirinin ambalajını açtıktan sonra bunun kullanmayacağınız kısmını kağıt havlu ile sardıktan sonra streç film ile kaplamalısınız. Alacağınız bu önlem sayesinde kaşar peynirinin küflenmesini önleyebilirsiniz. Kaşar peynirini kapta muhafaza ediyorsanız küflenmemesi için kenarlarına tereyağı sürebilirsiniz.

Peynir kabından tüketebileceğinizden fazla peynir çıkarmayın. Eğer kahvaltıda peynir arttıysa bunu peynir saklama kabına tekrar koymayın. Aksi halde oda sıcaklığında bekleyen peynirde üreyen mantarlar nedeni ile küflenme sorunu yaşanabilir. Böyle bir sorunla karşılaşmamak için artan peyniri başka bir kapta muhafaza etmelisiniz.

Bu yazımızda peynir nasıl saklanır? sorusunun cevabını sizlerle paylaştık. Peynir saklama koşulları hakkında verdiğimiz pratik bilgileri evde uygulayarak siz de peynirin küflenmesini önleyebilirsiniz. Peynir saklama koşulları hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak isterseniz daha önceden paylaştığımız, peynir nasıl saklanır yazımıza göz atabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir