Süvari Kahvesi Nasıl Yapılır?

Süvari Kahvesi Nasıl Yapılır

Süvari kahvesi nasıl yapılır? diye merak edenler için bu yazımızda sorunun cevabını paylaşıyoruz. Süvari kahvesi, bildiğimiz Türk kahvesinin çay bardağı ile sunumu yapılan bir çeşididir. Aradaki fark süvari kahvesinin genelde sade ve az köpüklü olmasıdır. Ege ve Akdeniz bölgelerinde yaygın olan bu kahveyi siz de evde rahatlıkla yapabilirsiniz. Süvari kahvesi farklı sunumu ve görünümü ile misafirlerinizden de tam not alacaktır.

Süvari Kahvesi Nasıl Yapılır?

Süvari kahvesi yapımı bildiğimiz Türk kahvesi ile aynı olup, bu kahveyi yaparken geçerli olan tüm püf noktaları süvari kahvesi yapımında da önemlidir. Süvari kahvesini lezzetli bir şekilde pişirmek içi öncelikle taze çekilmiş kahve kullanmanız gerekiyor. Bunun dışında çeşme suyu klorlu olabilir ve bu da kahvenin tadını kaçırabilir. Böyle bir durumla karşılaşmamak için kahve yaparken oda sıcaklığında içme suyu kullanmalısınız. Bakır cezvede pişen kahve bol köpüklü ve daha lezzetli olur fakat bakır cezve yoksa çelik cezve de kullanabilirsiniz.

Süvari Kahvesi Ölçüleri

Sade süvari kahvesi yapmak isterseniz; 1 kahve fincanı su ve 1 tatlı kaşığı Türk kahvesi gerekmektedir. Bu ölçü 1 kişilik sade süvari kahvesi yapımı içindir. Bu ölçüye göre yapacağınız kişi sayısına göre malzeme oranını ayarlayabilirsiniz. Süvari kahvesi genelde sade olarak yapılır fakat isteyenler az şekerli, orta şekerli ve şekerli olarak da yapabilirler. Az şekerli süvari kahvesi yapmak isterseniz; 1 kahve fincanı soğuk su, 1 tatlı kaşığı kahve ve yarım çay kaşığı toz şeker kullanabilirsiniz. Eğer kesme şeker kullanıyorsanız 1 kesme şekerin yarısı yeterlidir. Orta şekerli süvari kahvesi yapmak isteyenler ise; 1 kahve fincanı su, 1 tatlı kaşığı Türk kahvesi, 1 çay kaşığı toz şeker ya da 1 tane kesme şeker kullanmalıdır. Tercihiniz şekerli süvari kahvesinden yana ise; 1 kahve fincanı su, 1 tatlı kaşığı Türk kahvesi, 2 çay kaşığı toz şeker ya da 2 tane kesme şeker kullanmanız gerekiyor. Verdiğimiz bu ölçüler 1 kişilik süvari kahvesi yapımı içindir.

Süvari Kahvesi Yapımı

Süvari kahvesi yapmak için ilk olarak su, kahve ve varsa şekeri cezvenin içine alın. Cezveyi ocağın üzerine koymadan önce malzemeleri güzelce karıştırın. Ocağı orta ayara getirin ve kahve pişene kadar yavaş bir şekilde karıştırın. Kahve piştikten sonra bunu çay bardağına koyun ve bekletmeden servis yapın. Afiyet olsun.

Bu yazımızda merak edenler için süvari kahvesi yapımı hakkında bilgiler paylaştık. Siz de bu harika kahveyi denemek isterseniz verdiğimiz ölçüleri kullanarak damak tadınıza uygun süvari kahvesi yapabilirsiniz. Süvari kahvesi hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak isterseniz daha önceden paylaştığımız, süvari kahvesi nedir yazımıza göz atabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir