Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır?

Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır

Tarhana çorbası nasıl yapılır? diye merak ediyorsanız bu yazımızda sorunu cevabını bulabilirsiniz. Tarhana çorbası Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden birisi olup yapması oldukça kolaydır. Yaz aylarında hazırlanan tarhana karışımı kışın suda kaynatılarak çorba yapılmakta ve afiyetle içilmektedir. Tarhana yapmak için çeşitli malzemelerle özel bir hamur hazırlanır ve bu hamur kurutulup, ufalanarak un haline getirilir. Tarhana çorbası yapılacağı zaman bu toz karışım kullanılarak harika bir çorba yapılır.

Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır?

Tarhana çorbası yapımı hazır çorbalara benzese de bu çorba hazır çorba değil tamamen organik bir karışımdır. Hiçbir katkı maddesi içermediğinden sağlıklı ve besleyicidir. Evde tarhana hazırlama imkanınız olmasa bile organik gıda satan yerlerde acılı ya da acısız, damak tadınıza uygun tarhana çorbası karışımı bulabilirsiniz. Eğer tarhana yaparken bunu güneşte kurutma imkanınız yoksa yaş tarhana da yapabilirsiniz. Bu konuda bilgi sahibi olmak isterseniz, evde yaş tarhana yapımı yazımıza göz atabilirsiniz. Tarhana çorbasını daha önceden pişirmemiş olanlar için aşağıda ev yapımı tarhana çorbası tarifi paylaşıyoruz.

Gerekli Malzemeler

  • Yarım çay bardağı ev tarhanası
  • 1 çay bardağı soğuk su ( tarhanayı açmak için kullanılacak )
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz
  • 7 su bardağı sıcak su

Tarhana çorbası yaparken kullanacağınız tuz oranına dikkat etmelisiniz. Bazı tarhana karışımının tuz oranı biraz fazladır eğer kullandığınız karışım tuzlu ise çorbayı yaparken çok az tuz kullanmanız gerekiyor. Bu malzeme listesi 4 kişilik tarhana çorbası yapımı içindir. İsterseniz çorbayı yaparken 1 diş sarımsak kullanarak daha lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz.

Tarhana Çorbası Yapımı

Tarhana çorbası yapmaya başlamadan önce un halindeki çorba karışımını suda açmak gerekmektedir. Tarhananın topaklanmasını önlemek için soğuk su kullanmanız gerekmekte. İlk olarak bir kasenin içine belirtilen miktarda tarhana ve suyu alın. Bunları bir kaşık ile güzelce karıştırarak tarhanayı açtıktan sonra çorbayı yapmaya başlayabilirsiniz.

Çorbayı yapacağınız tencerenin içine tereyağını alın ve yağ eridikten sonra salçayı ilave edin. Salçayı birkaç dakika kavurduktan sonra kasenin içindeki tarhanayı tencereye alın. Salça ve tarhanayı güzelce karıştırdıktan sonra içine sıcak suyu ekleyin ve güzelce karıştırın.

Bu şekilde kaynayana kadar orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Yaklaşık 15 dakika içinde çorba kaynamaya başlayacaktır. Sonrasında ocağın altını kısın ve çorba istediğiniz koyuluğa ulaştıktan sonra tuz ve baharatlarını da ilave edin. Birkaç dakika daha kaynattıktan sonra ocağın altını kapatabilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu yazımızda sizlerle sevilen çorba çeşitlerimizden olan tarhana çorbası yapımı hakkında bilgiler paylaştık. Siz de bu çorbayı sevdiklerinizle birlikte ağız tadı ile tüketmek isterseniz verdiğimiz tarifi uygulayabilirsiniz. Çorbayı yanında kruton ile birlikte servis ederek lezzetini arttırabilirsiniz. Evde kruton yapmak isterseniz daha önceden paylaştığımız, kruton nasıl yapılır yazımıza göz atabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir