Çocuklar için Kahvaltılık Ekmek Dilimi Yapımı

Çocuklar için Kahvaltılık Ekmek Dilimi Yapımı

Çocuklar için kahvaltılık ekmek dilimi yapımı anneler için keyifli bir uğraştır. Küçük çocuklara kahvaltı yaptırmak bazen zor olabilir. Eğer sizin de çocuğunuz kahvaltı yapmak istemiyorsa küçük bir anne taktiği uygulamanız gerekebilir. Bunun için tek yapmanız gereken çocuğunuzun sevdiği kahvaltılık sosları ve ekmek kullanarak onun ilgisini çekecek bir kahvaltı tabağı hazırlamak. Tabağında sevimli bir balık, kuş ya da kedi görmek çocuğunuzu kahvaltı yapmaya ikna edebilir. Hatta bu kahvaltılığı onunla birlikte hazırlayabilirsiniz.

Çocuklar için Kahvaltılık Ekmek Dilimi Yapımı

Çocuklar için kahvaltılık ekmek dilimi nasıl yapılır? derseniz bunun için farklı seçenekler olduğunu söyleyebiliriz. Çocuğunuzun damak tadına uygun kahvaltılık soslar ve tost ekmeği kullanarak harika kahvaltı tabakları hazırlamanız mümkün. Sevimli görünümleri nedeni ile bu tabaklar diğer aile bireylerinin de ilgisini çekebileceği için onlara da hazırlayabilirsiniz. Ekmeği normal ya da kızarmış olarak kullanabilirsiniz. Krem peynir, nutella, zeytin ezmesi ve fıstık ezmesi gibi kahvaltılık soslardan kullanabilirsiniz. Süsleme yapmak için de zeytin ve meyve parçaları kullanılabilir.

Çocuklar için kahvaltılık ekmek dilimi hazırlamak isterseniz bu konuda sizlerle bazı örnekler paylaşmak istiyoruz. Ekmek dilimlerinin üzerine aşağıda gördüğünüz gibi krem peynir, nutella ya da fıstık ezmesi sürdükten sonra meyvelerle yapacağınız gözlerle sevimli bir baykuş, tilki, maymun ya da köpek tasarlayabilirsiniz.

Kahvaltılık Ekmek Dilimi
Kahvaltılık Ekmek Dilimi

Tatlı seven çocuklara nutellalı, tuzlu seven çocuklara da krem peynirli muz ve üzüm ile süslemiş aşağıdaki gibi kahvaltı tabakları hazırlayabilirsiniz.

Kahvaltılık Ekmek Dilimi-1
Kahvaltılık Ekmek Dilimi-1

Çocuğunuzun güne enerjik başlaması için kahvaltılık soslar, sağlıklı beslenmesi için de taze meyve parçaları oldukça idealdir. Ekmek dilimlerini süsleme konusunda hayal gücünüzü devreye sokarak harika kahvaltı tabakları hazırlamanız mümkün.

Kahvaltılık Ekmek Dilimi-2
Kahvaltılık Ekmek Dilimi-2

Tost ekmeklerini bütün olarak kullanabileceğiniz gibi isterseniz aşağıdaki gibi ikiye bölerek küçük dilimler yapabilirsiniz. Böylece çocuğunuz ekmeğin hepsini yiyebilir. Daha küçük kanepe şeklinde ekmek parçaları keserek bunlara reçel, peynir, bal sürüp meyve parçaları ile süsleyerek çocuğunuzun farklı kahvaltılıklar yemesini sağlayabilirsiniz.

Kahvaltılık Ekmek Dilimi-3
Kahvaltılık Ekmek Dilimi-3

Kahvaltılıklardan sürülebilecek kıvamda olanları bıçak yardımı ile ekmeğe sürebilirsiniz. Sürülemeyecek olanları da ince dilimler halinde keserek tost ekmeğiniz üzerine rahatlıkla yerleştirebilirsiniz.

Kahvaltılık Ekmek Dilimi-4
Kahvaltılık Ekmek Dilimi-4

Bu yazımızda paylaştığımız görseller çocuklar için kahvaltı tabağı hazırlama konusunda size ilham verebilir. Bu sevimli kahvaltı tabakaları sayesinde ailecek yapacağınız kahvaltıları daha keyifli bir hale getirebilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir