Ev Yapımı Dudak Peelingi Tarifleri

Ev Yapımı Dudak Peelingi Tarifleri

Ev yapımı dudak peelingi tarifleri ile siz de daha sağlıklı ve güzel görünen dudaklara sahip olabilirsiniz. Çatlayan ya da derisi yüzülen dudaklar çirkin bir görünüm oluşturur. Bu sorunu çözmek için dudakları ölü derilerden arındırarak onarıcı bakım uygulamak gerekir. Bunu yapmanın en etkili yolu ise dudak peelingi olmaktadır. Dudak peelingi yapmak için dışarıdan pahalı ürünler almaya gerek yok. Mutfağınızda bulunan doğal ürünleri kullanarak evde kolay bir şekilde peeling yapabilirsiniz.

Ev Yapımı Dudak Peelingi Tarifleri

Ev yapımı dudak peelingleri bal, toz şeker ve zeytinyağı gibi doğal malzemeler ile yapıldığı için dudaklara zararı yoktur. Tek dikkat etmeniz gereken nokta tariflerdeki malzemelerdir. Eğer bunlar arasında alerji yapan bir ürün varsa formülü uygulamayın. Peeling yaparken dudaklarınıza çok fazla baskı uygulamamaya da dikkat etmelisiniz. Aksi halde dudaklarınız çizilerek tahriş olabilir. Dudaklarınızda yara varsa bunlar geçene kadar peeling uygulamayın. Evde dudak bakımı yapmak isteyenler için aşağıda ev yapımı dudak peelingi tarifleri paylaşıyoruz.

Kahveli Dudak Peelingi

Gerekli Malzemeler

  • 1 çay kaşığı kahve
  • 1 çay kaşığı bal
  • 1 çay kaşığı toz şeker

Yapılışı ve Uygulanışı

Kahve, bal ve toz şekeri cam bir kasenin içinde karıştırın. Bunu yaparken toz şekerin tamamen erimemesi gerekiyor. Hazırladığınız peelig karışımını dudaklarınıza masaj yaparak sürün ve 5 dakika bekledikten sonra dudaklarınızı yıkayarak durulayın.

Vazelinli Dudak Peelingi

Gerekli Malzemeler

  • 1 çay kaşığı vazelin
  • 1 çay kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı bal

Yapılışı ve Uygulanışı

Listedeki malzemeleri cam bir kasenin içinde karıştırarak peeling karışımını hazırlayın. Daha sonra bu karışımı dudaklarınıza masaj yaparak sürün. Etki etmesi için 5 dakika bekledikten sonra dudaklarınızı bol ılık su ile yıkayarak durulayabilirsiniz. Dudak peelingi yapımı hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak isterseniz daha önceden paylaştığımız dudak peelingi nedir yazımıza göz atabilirsiniz.

Tarçınlı Dudak Peelingi

Gerekli Malzemeler

  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı esmer şeker
  •  çay kaşığı zeytinyağı

Yapılışı ve Uygulanışı

Belirtilen miktarda zeytinyağı, tarçın ve esmer şekeri bir kasenin içine karıştırın. Hazırladığınız tarçınlı peeling karışımını dudaklarınıza hafifçe masaj yaparak sürün. Bu karışımı 5 dakika beklettikten sonra dudaklarınızı ılık su ile yıkayarak durulayabilirsiniz.

Bu yazımızda verdiğimiz dudak peelingi tarifleri arasından istediğiniz uygulayabilirsiniz. Bunların dışında yumuşak kılları olan bir diş fırçasını ıslatarak dudaklarınızı bununla hafifçe fırçalayarak da evde peeling yapabilirsiniz. Bir beze biraz zeytinyağı damlatarak bununla dudaklarınızı bununla silerek de kolay bir şekilde peeling yapabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir