Derin Dondurucuda Bamya Nasıl Saklanır?

Derin Dondurucuda Bamya Nasıl Saklanır

Derin dondurucuda bamya nasıl saklanır? diye merak edenler için bu sorunun cevabı olabilecek pratik bilgileri yazımızda paylaşıyoruz. Yazın sevilen sebzelerinden birisi olan bamyayı kışın da tüketmek isterseniz yazdan bunu evde konserve yaparak, kurutarak ya da derin dondurucuya kaldırarak kış için saklayabilirsiniz. Bamyayı pazardan aldığınız gibi taze ve lezzetli olarak tüketmek istiyorsanız derin dondurucuya kaldırabilirsiniz. Tabi ki bunu olduğu gibi poşetleyip kaldırmak olmaz. Öncesinde yapılması gereken bazı işlemler var. Bu yazımızda paylaşacağımız bilgilerden faydalanarak siz de bamyayı derin dondurucuda güvenli bir şekilde muhafaza edebilirsiniz.

Derin Dondurucuda Bamya Nasıl Saklanır?

Bamya saklamak için farklı yöntemler mevcuttur. Bamyayı yazdan güneşte ya fa fırında kurutarak saklayabilir ya da konserve yapabilirsiniz. Bunların dışında bamyayı çiğ olarak ya da haşlayarak derin dondurucuda saklayanlar da bulunmaktadır. Bu şekilde saklanan bamyalar görünüm ve lezzet olarak taze olmadığı için daha etkili bir yöntem olan şoklama işlemi uygulamanızı tavsiye ediyoruz. Bamyaları şoklamadan önce bunların salyalarını akıtırsanız ve kararmamaları için gerekli olan tedbiri alırsanız, şoklama yöntemini başarılı bir şekilde uygulayabilirsiniz. Eğer bamyayı kurutarak saklamak isterseniz daha önceden paylaştığımız, bamya nasıl kurutulur yazımıza da göz atabilirsiniz.

Gerekli Malzemeler

  • İhtiyacınız kadar bamya
  • Deniz tuzu
  • Limon
  • Buzdolabı poşeti

Derin dondurucuya kaldıracağınız bamyalar taze ve çürüksüz olmalıdır.

Bamya Nasıl Şoklanır?

Bamyayı taze olarak muhafaza etmek ve sağlıklı bir şekilde tüketmek için bamya nasıl şoklanır bunu bilmeniz gerekiyor. Bamyayı şoklamak ile haşlamak birbiri ile karıştırılmamalıdır. Şoklama işleminde bamya sadece hafifçe sararana kadar 3 dakika kaynar suda bekletilip, ardından buzlu suda soğutulmaktadır. Burada süre çok önemlidir. Şimdi sözü daha fazla uzatmadan şoklama işlemini anlatmaya geçelim.

Bildiğiniz gibi bamya salya salgılayan bir sebzedir. Bu nedenle şoklama yapmadan önce salyalarını akıtmak gerekmektedir. Bamyaların kararmaması ve salyalarını akıtmak için bunları özel bir işlemden geçirmeniz gerekiyor. Bamyaların baş kısımlarını bıçak ile derin olmayacak şekilde kesin. Bir kabın içine su doldurun buna 1 tane limonun suyu ve 1 tatlı kaşığı deniz tuzu ilave edin. Ayıklamış olduğunuz bamyaları bu tuzlu-limonlu suyun içine alın.

Bamyaları şoklamak için bir tencerede su kaynatın. Bir kaseye de buzlu su doldurun. Karışımın içinden çıkardığınız bamyaları sudan geçirdikten sonra birer pişirimlik olacak şekilde ayırıp kaynar suyun içine alın. 3 dakika kaynattıktan sonra sıcak sudan aldığınız bamyaları buzlu suyun içine atın. Bu şekilde soğuyan bamyaları kağıt havlunun üzerine alıp kuruladıktan sonra bunları buzdolabı poşetlerine koyarak derin dondurucuya kaldırın.

Bu yazımızda derin dondurucuda  bamya saklamak için uygulayabileceğiniz pratik ve etkili bir yöntemden bahsettik. Paylaştığımız pratik bilgiler sayesinde siz de yaz aylarında bamyayı evde şoklayarak derin dondurucuya kaldırabilir ve kışın afiyetle tüketebilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir