Çilek Derin Dondurucuda Nasıl Saklanır?

Çilek Derin Dondurucuda Nasıl Saklanır

Çilek derin dondurucuda nasıl saklanır? sorusunun cevabını öğrendikten sonra bu lezzetli meyveyi derin dondurucuda 6 aya kadar güvenli bir şekilde muhafaza edebilirsiniz. Çilek taze meyve olarak tüketildiği gibi reçel, meyve suyu, krema, sos, pasta ve tatlı yapımında da kullanılır. Çileğin hasat zamanı 1 ay gibi kısa bir süredir. Bu süre boyunca bu meyveyi taze olarak tüketebilir ve daha sonra yukarıda saydığımız gıdaların yapımında kullanmak için derin dondurucuya kaldırabilirsiniz. Çilek derin dondurucuda nasıl saklanır diye merak ediyorsanız bu yazımızda paylaşacağımız pratik bilgiler çok işinize yarayabilir.

Çilek Derin Dondurucuda Nasıl Saklanır?

Derin dondurucuda çilek saklamak için doğru yöntemi uygularsanız bu meyveyi kışın yaptığınız meyve suyu, krema, pasta ve tatlılara lezzet katmak için kullanabilirsiniz. Çileği derin dondurucuda saklamak için uygulayacağınız yöntem bunu nasıl tüketeceğinize bağlıdır. Dondurulacak olan çilekler fazla yumuşak, ezik ya da çürük olmamalıdır. Canlı renkli ve diri çilekleri tercih etmeniz gerekmektedir. Çilek hassas bir meyve olduğu için bunları derin dondurucuya koymadan önce yıkadığınız zaman dikkatli olmalısınız. Çilekleri çok fazla yıkamanız ya da fazla temasta bulunmanız bu meyvenin kolayca ezilip sulanmasına neden olabilir. Çileği bütün olarak, dilimleyerek, şekere bulayarak ya da buz küplerinde dondurabilirsiniz.

Çileği bütün olarak dondurmak için ilk olarak bunu yıkayarak üzerindeki toz ve toprak kalıntılarını gidermelisiniz. Bunun için bir kabın içine bolca soğuk su doldurun. Çilekleri bu suyun içinde bekleterek bu kalıntıların dibe çökmesi için bir süre bekleyin. Daha sonra çilekleri suyun içinden dikkatli bir şekilde alın ve kağıt havlunun üzerine koyun. Çilekler fazla suyunu salınca bunları buzdolabı poşetine tek kullanımlık olarak yerleştirin. Buzdolabı poşetinin ağzını kapatmadan önce bir pipet yardımı ile içindeki havayı çekerek içinde hava kalmasını önleyebilirsiniz. Bu şekilde hazırladığınız çilek poşetini derin dondurucuya kaldırın. Derin dondurucuda bu poşetin üst tarafta kalmasına ve üzerine ağır poşetler koyulmamasına dikkat edilmelidir. Aksi halde çilekler ezilebilir.

Çilekleri dilimleyerek dondurmak isterseniz ilk olarak yukarıda anlattığımız şekilde yıkamanız gerekiyor. Yıkayıp suyunun süzülmesi için bekledikten sonra çileklerin yeşil yapraklarını bıçak ile kesin. Sonrasında çilekleri istediğiniz büyüklükte dilimleyin ve tek kullanımlık porsiyonlar halinde buzdolabı poşetine yerleştirin. Bu hazırlık aşamasının ardından çileklerin bulunduğu poşetleri derin dondurucuya kaldırabilirsiniz. Çilekleri şekerleyerek dondurmak isterseniz bunları yıkayıp kağıt havlu üzerinde bekletin. Daha sonra bütün ya da dilimlenmiş çileklerin üzerine biraz şeker dökün. Bunların üzerini şeker ile kapladıktan sonra tek kullanımlık porsiyonlar halinde ayırarak buzdolabı poşetine koyabilirsiniz.

Derin dondurucuda çilek saklamak için bunları buz küpleri halinde de dondurabilirsiniz. Çilekleri yıkadıktan sonra bıçak ile yeşil kısımlarını kesin. Daha sonra çilekleri ortadan ikiye kesin. Bunları buz kalıplarına koyduktan sonra üzerine su doldurun ve derin dondurucuya kaldırın. Bu kolay yöntem sayesinde meyve suyu servisi ya da başka soğuk içeceklerin servisinde kullanabileceğiniz çok güzel çilekli buz küpleri yapabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir