Yumurta Nasıl Haşlanır

Yumurta nasıl haşlanır? sorusunun cevabı haşlanmış yumurtayı sağlıklı bir şekilde ve ağız tadı ile tüketmek için oldukça önemlidir. Yumurta sabah kahvaltılarında sıkça tükettiğimiz bir gıdadır. Haşlanmış yumurta yağda pişene oranla daha sağlıklı olduğu için çoğunluğun tercihi haşlanmış yumurta olmaktadır. Yumurta haşlamak kolaydır fakat bu esnada yapılan yanlış uygulamalar nedeni ile yumurta çatlayabilir ya da fazla haşlanması nedeni ile vitaminini ve lezzetini kaybedebilir. Bu tür aksilikler yaşamamanız için yumurta haşlamak için uygulayabileceğiniz pratik bilgileri bu yazımızda paylaşıyoruz.

Yumurta Nasıl Haşlanır?

Yumurta haşlamak için; yumurta, su ve bir kaba ihtiyaç vardır. Haşlanmış yumurtanın lezzetli olması için taze yumurta kullanmanız gerekmektedir. Yumurta haşlamak için bir cezve ya da haşlama kabı kullanabilirsiniz. Yumurtayı haşlamadan önce mutlaka yıkamanız gerekiyor. Yumurtanın haşlanırken çatlamaması için bunun oda sıcaklığında olması gerekmektedir. Yumurtayı buzdolabında muhafaza ediyorsanız önceden dolaptan çıkararak oda sıcaklığında ısınması için beklemelisiniz. Küçük yumurtalar daha kısa sürede pişeceği için haşlamak için bunları tercih etmelisiniz. Yumurtanın haşlanırken çatlamaması için bunun suyuna biraz tuz ilave edebilirsiniz. İsterseniz bunun yerine yumurtanın kabuğuna iğne ile küçük bir delik açabilirsiniz. Her iki yöntemle de yumurtanın pişerken çatlamasını önlemek mümkün.

Yumurtayı nasıl haşlayacağınıza gelince. Önce bunu çeşmenin altında yıkayın. Daha sonra bir cezve ya da tencerenin içine alın. Üzerini geçecek kadar soğuk su koyun. 1 çay kaşığı kadar tuz ektikten sonra orta ateşte kaynatın. Bundan sonrasında yumurtayı rafadan, kayısı ya da top nasıl istiyorsanız o kıvama geleceği kadar kaynatmalısınız. Rafadan yumurta yapmak isterseniz su kaynadıktan sonra 3 dakika daha pişirmelisiniz. Yumurtayı kayısı kıvamında seviyorsanız su kaynadıktan sonra 5 dakika daha kaynatmanız yeterlidir. Katı yumurta pişirmek isterseniz su kaynadıktan sonra 7 dakika daha kaynatmanız gerekmekte.

Ocağın altını kapattıktan sonra yumurtayı kaynar suyun içinde bırakmayın. Aksi halde suyun sıcaklığı nedeni ile bir süre daha pişmeye devam edeceği için istediğiniz kıvamda olmayabilir. Bu yazımızda sizlerle yumurta haşlamanın püf noktaları sayılabilecek bilgiler paylaştık. Bunları uygulayarak siz de sabah kahvaltılarında sevdiklerinizle birlikte ağız tadı ile haşlanmış yumurta yiyebilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir