1 Su Bardağı Toz Şeker Kaç Gram?

1 Su Bardağı Toz Şeker Kaç Gram

1 su bardağı toz şeker kaç gram? sorusunun cevabını bu yazımızda bulabilirsiniz. Tatlı, kek, kurabiye ve şekerli içecekleri yaparken toz şeker kullanılmaktadır. Tariflerdeki malzeme listelerine baktığımızda ölçüler bazılarında bardak ya da kaşık olarak verilmiştir. Bu şekilde olduğunda kullanacağımız toz şeker oranını zorlanmadan ayarlayabiliriz. Tariflerin bazılarında ise ne kadar toz şeker kullanılacağı gram olarak verilmektedir. Böyle bir durumda elinizde ölçüm yapacak bir alet yoksa yapacağınız tatlı ya da hamur işinin şekerini ayarlamakta zorlanabilirsiniz. Bu yazımızda vereceğimiz toz şeker ölçülerini kullanarak artık şekerin ölçüsünü tam tutturabilirsiniz.

1 Su Bardağı Toz Şeker Kaç Gram?

Bazı bayanlar mutfakta ölçü kullanmak yerine malzemeleri göz kararına göre kullanırlar. Bu yöntem mutfakta deneyimli olmayan bayanlara pek de uygun değildir. Söz konusu olan toz şeker ya da tuz gibi malzemeler ise yapılacak olan yemek ya da hamur işinin tadı, tuzu eksik veya fazla olabilir. Böyle bir aksilik yaşamamak için mutfakta ölçü kullanmak gerekmektedir. Herkesin evinde mutfak terazisi olmayabilir. Böyle bir durumda gram olarak verilen toz şeker miktarını, toz şeker ölçüsü birimleri kullanarak su bardağı, fincan, çay bardağı, yemek kaşığı, tatlı kaşığı ya da çay kaşığına çevirebilirsiniz.

Toz Şeker Ölçü Birimleri

1 su bardağı toz şeker: 168 gram

1 çay bardağı toz şeker: 65 gram eğer bu çay bardağı biraz büyük olanlardan ise 92 gram

1 kahve fincanı toz şeker: 65 gram

1 yemek kaşığı toz şeker: 23 gram

1 yemek kaşığı ( silme ) toz şeker: 7,5 gram

1 tatlı kaşığı ( silme ) toz şeker: 3,0 gram

1 tatlı kaşığı toz şeker: 9,3 gram

1 çay kaşığı ( silme ) toz şeker: 1,1 gram

1 çay kaşığı toz şeker: 3 gram

Evde yapacağınız tatlı, pasta, kek ve kurabiyelerin şeker oranını doğru olarak ayarlayabilmeniz için bu yazımızda verdiğimiz ölçü birimlerini kullanabilirsiniz. Siz de bir tarif uygularken 1 çay bardağı şeker kaç gram? gibi soruların cevabını aramakla uğraşıyorsanız verdiğimiz bilgilerden faydalanabilirsiniz. Bu toz şeker ölçülerini tarif defterinize ya da başka bir yere not alıp bunu mutfakta el altında bulundurabilirsiniz. Bu şekilde toz şeker ölçüsünü ayarlarken vakit kaybetmeden tarifi uygulayarak zaman kazanmanız mümkün. Un ölçü birimleri hakkında bilgi sahibi olmak isterseniz daha önceden paylaştığımız, 1 su bardağı un kaç gram yazımıza göz atabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir