Simit Nasıl Saklanır

Simit nasıl saklanır? diye merak edenler için bu yazımızda sorunun cevabını paylaşıyoruz. Simit büyük, küçük herkes tarafından sevilen kahvaltılıklarımızdan birisidir. Ailecek yapacağımız kahvaltılar için genelde simit alırız. Bazen bu konuda ölçüyü kaçırarak fazladan simit alabiliyoruz. Böyle bir durumda simidin bayatlamadan muhafaza edilmesi oldukça önemlidir. Simidi açıkta bırakırsanız bu ertesi güne kadar yenilemeyecek kadar sertleşecektir. Böyle aksilikler yaşayıp bu kahvaltılığı israf etmek istemiyorsanız simit saklamak için bu yazımızda paylaşacağımız pratik bilgilerden faydalanabilirsiniz.

Simit Nasıl Saklanır?

Aldığınız simidi ertesi gün ya da daha sonra tüketmek için saklamak isterseniz bunu kaç gün saklamak istediğinize göre uygun yöntemler kullanabilirsiniz. Kullanacağınız yöntem etkili olduğu kadar hijyenik de olmalıdır. Simidin taze kalması için bunu bir poşete koymalı ve poşetin içindeki havayı aldıktan sonra ağzını sıkı bir şekilde bağlamalısınız. Buzdolabı poşeti bu iş için oldukça uygundur. Simidi poşete koyduktan sonra bunun sıcakta kalmaması için buzdolabına kaldırabilirsiniz. Aldığınız simidi ertesi gün tüketmek niyetindeyseniz buzdolabı poşetine koyduktan sonra kaldırın. Bu şekilde buzdolabında ertesi güne kadar taze olarak saklamanız mümkün. Buzdolabında sakladığınız simidi yemeden 1 saat önce dolaptan çıkararak oda sıcaklığında ısınmasını sağlayabilirsiniz. Eğer hemen tüketmek istiyorsanız teflon bir tavada ya da fırında ısıtabilirsiniz.

Simidi daha uzun süre saklamak isterseniz buzluk ya da derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz. Simidi derin dondurucuda saklamak için önce bunu buzdolabı poşetine koymanız gerekiyor. Simidi buzdolabı poşetine bütün olarak koyabilir ya da bıçak ile ikiye kesebilirsiniz. Bunu yaptıktan sonra poşetin havasını almalı ve bunun ağzını hava almayacak şekilde güzelce kapatmalısınız. Uygun  bir şekilde poşetlenen simit derin dondurucuda 3 ay boyunca güvenli bir şekilde muhafaza edilebilir. Derin dondurucudan çıkardığınız zaman simidi teflon bir tavaya alın. Tavanın ağzına bir kapak kapatarak bu şekilde 10 dakika kadar ısıttığınızda simit taze ve sıcak bir şekilde tüketime hazır olacaktır.

Bu yazımızda simidin bayatlamaması için uygulanabilecek yöntemlerden bahsettik. Kahvaltı için aldığınız simit artarsa siz de bu yöntemlerden istediğinizi uygulayarak simidi taze bir şekilde muhafaza edebilirsiniz. Evde yaptığınız böreği taze olarak muhafaza etmek isterseniz daha önceden paylaştığımız, börek derin dondurucuda nasıl saklanır yazımıza göz atabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir