Sütlaç Nedir, Nasıl Yapılır?

Sütlaç Nedir Nasıl Yapılır

Sütlaç nedir, nasıl yapılır? diye merak ediyorsanız bu yazımızda sorunun cevabını bulabilirsiniz. Sütlaç, pirinç ve süt ile yapılan bir tatlı çeşididir. Sütlü tatlıların en sevilenlerinden olan sütlacın yapımı da oldukça kolaydır. Kalorisi düşük ve sağlıklı bir tatlı tüketmek isterseniz sütlaç tüketebilirsiniz. Nişastalı, damla sakızlı, fırında ve meyveli olmak üzere birçok farklı sütlaç çeşidi bulunmaktadır. Çocuklar için de çok faydalı olan bu tatlıyı kışın sıcak, yazın da soğuk olarak tüketmeniz mümkün.

Sütlaç Nedir, Nasıl Yapılır?

Sütlaç hafif ve besleyici bir tatlı olduğu için sıkça tercih edilir. Küçük çocuklar için de ideal bir tatlı çeşididir. Türk mutfağının sevilen sütlü tatlılarından birisi olan sütlaç damak tadına göre farklı şekillerde yapılmaktadır. Bu tatlıyı kimimiz bol şekerli kimimiz de az şekerli olarak severiz. Sütlaç yaparken bunun şeker oranını kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Yaptığınız sütlaca damla sakızı ya da vanilya koyarak daha güzel lezzetler elde edebilirsiniz. Soğuduktan sonra üzerine bolca tarçın döküp afiyetle tüketebilirsiniz. Merak edenler için sütlaç nedir? sorusunun cevabını paylaştıktan sonra bunu denemeniz için aşağıda sütlaç tarifi paylaşıyoruz.

Gerekli Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1,5 çay bardağı pirinç
  • 1 litre su ( pirinci haşlamak için )
  • 3 yemek kaşığı pirinç unu
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt ( pirinç ununu eritmek için )

Sütlaç yapımında kullanacağınız süt soğuk olmalıdır.

Üzerini süslemek için;

  • Tarçın

Eğer fazla şekerli tatlardan hoşlanmıyorsanız sütlaç yapımında kullanacağınız toz şeker miktarını 1,5 su bardağı olacak şekilde ayarlayabilirsiniz.

Sütlaç Yapımı

Sütlaç yapmak için ilk olarak pirinci yıkayın ve suyunu süzdükten sonra bunu bir tencerenin içine alın. Tencereye 1 litre su ilave edin ve suyunu çekip, pirinçler yumuşayana kadar kaynatın. Daha sonra tencerenin içindeki pirinçlerin üzerine soğuk sütü ilave edin. Süt ve pirinci güzelce karıştırdıktan sonra bunu ocakta kaynamaya bırakın. Siz de bu arada pirinç ununu hazırlayabilirsiniz.

Bir kasenin içine aldığınız pirinç ununun üzerine 1 su bardağı soğuk süt ilave edin. Bunları güzelce karıştırın ve ocakta kaynamakta olan tencereden birkaç kaşık sıcak süt alarak kasenin içine ekleyin. Bu şekilde pirinç ununu ılıttıktan sonra bunu tenceredeki sütlü karışıma yavaş yavaş ilave edin. Topaklanma olmaması için nişastayı tencereye aktarırken sürekli karıştırmanız gerekiyor. Nişastayı ilave ettikten sonra 10 dakika daha kaynatın sonrasında toz şekeri de ilave edin. Şeker eriyene kadar birkaç dakika daha kaynattıktan sonra ocağın altını kapattıktan sonra sütlacı kaselere boşaltabilirsiniz. Sütlaç soğuduktan sonra üzerine tarçın serperek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Sütlaç yapımı bu şekilde olup bunu soğuk olarak tüketmek isterseniz kaselere boşalttığınız sütlaçları oda sıcaklığında soğuması için beklettikten sonra buzdolabına alabilirsiniz. Yazın sütlaç yaptığınızda bunu dondurma ile birlikte servis ederek daha ferahlatıcı bir tatlı yapabilirsiniz. Bu yazımızda sütlaç nasıl yapılır? bunu sizlerle paylaştık. Verdiğimiz kolay sütlaç tarifi sayesinde siz de artık bu tatlıyı evde yaparak sevdiklerinizle birlikte ağız tadı ile tüketebilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir