Yağda Patates Cipsi Nasıl Yapılır

Yağda patates cipsi nasıl yapılır? diye merak ediyorsanız bu yazımızda konu hakkında ihtiyaç duyabileceğiniz pratik bilgileri bulabilirsiniz. Sade ya da baharatlı patates cipsi seviyorsanız bunu dışarıdan almak yerine evde kendiniz de yapabilirsiniz. Evde yapılanın hazır cips ile aynı tadı vermeyeceğini düşünenler olabilir. Bu konudaki lezzet sırlarını bilir ve uygularsanız evde yaptığınız patates cipsinin dışarıdan aldığınızdan daha sağlıklı ve lezzetli olduğunu görebilirsiniz.

Yağda Patates Cipsi Nasıl Yapılır?

Ev yapımı patates cipsi hazırlamak için uygulanan iki farklı yöntem mevcuttur. Bunlar yağda ve fırında patates cipsi yapımıdır. Her iki şekilde de cips lezzetli olsa da yağda yapmak çoğu kişiye daha kolay gelmektedir. Sizin de damak tadınız yağda yapılan patates cipsine uygunsa vereceğimiz pratik bilgilerden faydalanabilirsiniz. Yağda patates cipsi yapımı aslında oldukça kolaydır. Sizin tek dikkat etmeniz gereken nokta patatesleri çok ince olarak doğramak ve bunların nişastasını giderdikten sonra yağın içinde altın sarısı bir renk alana kadar bekletmek. Ev yapımı patates cipsini ilk kez yapacak olanlar için aşağıda yağda patates cipsi tarifi paylaşıyoruz.

Yağda Patates Cipsi için Gerekli Malzemeler

  • 2 büyük boy patates
  • Sıvı yağ
  • Tuz

Cipsi baharatlı yapmak isterseniz istediğiniz baharat çeşidini kendi damak tadınıza uygun oranda kullanabilirsiniz.

Yağda Patates Cipsi Yapımı

İlk olarak patatesleri soyun ve bunları yıkadıktan sonra patates soyacağı ya da rende yardımı ile çok ince halkalar şeklinde doğrayın. Deri bir kabın içine su doldurun ve patateslerin nişastasının çıkması için bunları birkaç dakika bu suyun içinde bekletin.

Sonraki aşamada bir tencerede su kaynatın ve kaynar suyun içine 1 yemek kaşığı sirke ilave ederek patatesleri bu suyun içine alın. Birkaç dakika bu şekilde beklettikten sonra patatesleri sirkeli suyun içinden alın ve sularını süzmeleri için kağıt havlunun üzerine koyun. Patatesler kuruduktan sonra cips yapımına geçebilirsiniz.

Derin bir tencerenin içine sıvı yağ koyun ve yağ kızdıktan sonra patatesleri tek tek yağın içine atın. Bu aşamada patateslerin üst üste gelmemesine dikkat etmelisiniz. Aksi halde patatesler birbirine yapıştığı için bazı yerleri çiğ kalabilir. Patatesler kızgın yağda birkaç dakika içinde altın sarısı renge dönecektir. Bu aşamada bunları delikli bir kepçe ile yağdan derin bir kasenin içine alın. Yaptığınız patates cipsine istediğiniz kadar tuz ekin ve güzelce karıştırdıktan sonra servis yapın. Afiyet olsun.

Evde patates cipsi yapmak için yağda kızartma yöntemini seçerseniz bu yazımızdaki pratik bilgileri uygulayabilirsiniz. Baharatlı patates cipsi seviyorsanız patatesleri soyup doğradıktan sonra bunlara istediğiniz baharatlardan ekerek de cips yapabilirsiniz. Evde patates cipsi yapımı hakkında detaylı bilgi sahibi olmak isterseniz daha önceden paylaştığımız, evde patates cipsi nasıl yapılır yazımıza göz atabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir