Mısır Derin Dondurucuda Nasıl Saklanır?

Mısır Derin Dondurucuda Nasıl Saklanır

Mısır derin dondurucuda nasıl saklanır? diye merak edenler için onu hakkındaki bilgileri bu yazımızda paylaşıyoruz. Haşlanmış mısır büyük küçük hepimizin sevdiği bir lezzettir. Mısır haşlaması aynı zamanda pilav, salata ve meze yapımında da kullanılmaktadır. Her mevsim mısır bulmak mümkün olsa da bu tarz gıdalar organik olmadığı için pek sağlıklı değildir. Konserve mısırda tazesinin yerini tutamayacağı için en iyisi zamanında ihtiyacınız kadar taze mısır alarak bunu derin dondurucuda muhafaza etmektir. Derin dondurucuda daha önceden mısır saklamadıysanız bu yazımızdaki pratik bilgilerden faydalanabilirsiniz.

Mısır Derin Dondurucuda Nasıl Saklanır?

Derin dondurucuda mısır saklamak için öncelikte taze mısır temin etmelisiniz. Aldığınız taze mısırlardan kullanacağınız kadarını ayırdıktan sonra gerisini dondurucuda saklamak için hazırlığa başlayabilirsiniz. Mısırları hiçbir işlemden geçirmeden olduğu gibi dondurucuya kaldırırsanız bir süre sonra bunlar bozulacaktır. Böyle bir sorun yaşamamak için taze mısırı haşladıktan sonra derin dondurucuya kaldırabilirsiniz.

İlk olarak mısırların püskül ve yapraklarını temizleyin ve sonrasında bunları geniş bir tencereye alın. Eğer mısırlar büyük ise tencereye sığmayabilir. Böyle bir durumda bunları ortadan ikiye böldükten sonra tencereye koyabilirsiniz. Tencereye mısırların üzerini geçecek kadar su ve biraz da tuz ilave edin. Mısırlar yumuşayana kadar kaynatın. Mısırları haşlarken dağılacak kadar yumuşamamalarına dikkat etmelisiniz.

Haşlanmış mısırları bir süzgece alarak suyunu süzdürün. Biraz ılımaları için bekledikten sonra bunların tanelerini dikkatli bir şekilde ayırın. Bu şekilde ön hazırlık aşamasını tamamladıktan sonra haşlanmış mısırları tek kullanımlık porsiyonlar halinde ayırın. Soğuyan mısırları buzdolabı poşetlerine koyun ve içindeki havayı aldıktan sonra poşetlerin ağzını sıkıca kapatın.

Taze mısırları anlattığımız şekilde bir işlemden geçirerek, hava almayacak şekilde poşetlerseniz 1 yıl boyunca güvenli bir şekilde muhafaza etmeniz mümkün. Bu yazımızda dondurucuda mısır nasıl saklanır? sorusunun cevabı olabilecek pratik bilgileri sizlerle paylaştık. Bunları uygulayarak siz de derin dondurucuda taze mısırı güveni bir şekilde saklayarak sevdiklerinizle birlikte ağız tadı ile tüketebilirsiniz. Mısır haşlama konusunda daha detaylı bilgi sahibi olmak isterseniz daha önceden paylaştığımız, mısır nasıl haşlanır yazımıza göz atabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir