Milföy Hamurundan Mantı Tarifi

Milföy Hamurundan Mantı Tarifi

Milföy hamurundan mantı tarifi sayesinde isteyen herkes dakikalar içerisinde mantı pişirip, sevdikleri ile birlikte ağız tadı ile yiyebilir. Mantı hamuru yapmak, bunu açmak gibi aşamalar nasıl kısa sürede tamamlanabilir diye merak edenler olabilir. Tarifimiz milföy hamuru ile yapıldığı için hamur yoğurmak ya da açmak gibi zor ve el oyalayan aşamalar yok. Tek yapmanız gereken mantının iç harcını hazırlamak, bunu milföy hamurlarının içine koyup pişirmek ve son olarak hazırladığınız sosu üzerine dökerek mantıyı servis yapmak. Ev yapımı mantının yerini tutmasa da yine de mantı tadında güzel bir lezzet elde edebilirsiniz. Kolay mantı tarifi arayanlar için, milföy hamurundan mantı yapımı ve malzeme listesini aşağıda paylaşıyoruz.

Milföy Hamurundan Mantı Nasıl Yapılır

Milföy Hamurundan Mantı Malzemeleri

  • 150 gram kıyma
  • 1 tane kuru soğan
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 6 tane milföy hamuru ( kare )

Mantının sosu için;

  • 1 kase yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Pul biber

Milföy Hamurundan Mantı Yapımı

Milföy hamurları derin dondurucuda ise bunları önceden çıkarıp, oda ısısında yumuşamalarını sağlayın. Daha sonra her  bir hamuru bıçak yardımı ile 4 kare parça olarak kesin.  Bu şekilde mantının hamurunu hazırladıktan sonra sıra geldi iç harcını hazırlamaya. Soğanın kabuğunu soyduktan sonra rendeleyin. Bunu bir  kasenin içine alın, üzerine kıyma, tuz ve karabiberi ilave ederek hepsini güzelce karıştırın. Tüm bu aşamaların ardından mantıyı yapmaya geçebilirsiniz. Kare şeklinde kestiğiniz milföy hamurlarının ortasına fındıktan biraz daha küçük olarak, kıymalı iç harcından koyun. Sonrasında bunların üst kısımlarını yukarıda birleştirerek, bohça şeklinde katlayın. Mantıların pişirken açılmaması için, bu işlemi yaparken sıkı bir şekilde kapatmaya dikkat edin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serdikten sonra mantıları pişirmek için biraz aralıklı olarak sıralayın. Önceden ısıtmış olduğunuz 170 derece fırında milföy mantılarının üzeri kızarana kadar pişirin. Tepsiyi fırından aldıktan sonra biraz ılıması için bekleyin, siz de bu sırada mantı için gereken sosu yapabilirsiniz. Küçük bir tavanın içine tereyağını alın ve yağ ısındıktan sonra içine pul biberi katın. Bunu sos haline gelene kadar pişirdikten sonra ocağın altını kapatabilirsiniz. Son olarak sarımsağı soyun ve havanda döverek ezdikten sonra bir kasede yoğurtla birlikte karıştırın. Mantıları servis tabağına alın, üzerine sos ve yoğurt dökerek servis yapın. Afiyet olsun.

Milföy hamurundan mantı yapımı tarifimizden de anlayacağınız gibi oldukça kolaydır. Bu pratik ve lezzetli mantıyı yemeğe misafiriniz geleceği zaman da rahatlıkla yapabilirsiniz. Mantının sosu için biz sadece tereyağı ve pul biber kullandık. İsteyenler bunlara ilaveten salça ve başka baharatlar da kullanabilirler.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir