Çikolata Benmari Usulü Nasıl Eritilir?

Çikolata Benmari Usulü Nasıl Eritilir

Çikolata benmari usulü nasıl eritilir? sorusunun cevabı evde güzel bir çikolata sosu yapmak için oldukça önemlidir. Evde yapılan pasta, kek, kurabiye ve bazı tatlı çeşitlerinin üzerine çikolata sosu dökülmektedir. Dışarıdan hazır çikolata sosu almak istemeyenler bunu evde kendileri de yapabilirler. Sade, bitter ve diğer çikolata çeşitlerini benmari usulü olarak kolayca eritmeniz mümkün. Çikolata benmari usulü nasıl eritilir? sorusunun cevabını ve bu konuda uygulayabileceğiniz pratik bilgileri yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Çikolata Benmari Usulü Nasıl Eritilir?

Çikolatayı benmari usulü eritmek için bunu ısıya dayanıklı bir kasenin içine almanız ve bu kaseyi de kaynar su dolu bir tencereye yerleştirmeniz gerekmektedir. Bu şekilde çikolata su buharının ısısı ile yavaş yavaş eriyecektir. Bu yöntem evde çikolata sosu yaparken sıkça kullanılmaktadır. Yağ ve çikolata gibi gıdaları doğrudan eritmek riskli olduğu için bu yöntem uygulanabilir. Aşağıda bahsedeceğimiz aşamaları dikkatli bir şekilde yerine getirirseniz, evde damak tadınıza uygun bir çikolata sosu yapabilirsiniz.

Benmari usulü çikolata eritmek için ihtiyacınız olan malzemeler; çikolata, bıçak, bir tencere, ısıya dayanıklı bir kap, tahta kaşık ve sudur. Bu malzemeler hazır ise çikolata eritmeye başlayabilirsiniz. İlk olarak çikolatayı kesme tahtasının üzerine alın ve bıçak ile iri parçalar halinde doğrayın. Daha sonra bunu ısıya dayanıklı bir kabın içine alın.

Tencereye yarısına kadar su doldurun ve su kaynadıktan sonra içinde çikolata parçaları bulunan kabı bunu üzerine dikkatli bir şekilde yerleştirin. Ocağın altını kısın ve çikolata eriyene kadar tahta kaşık ile karıştırın. Tüm bu aşamalardan sonra ev yapımı çikolata sosu kullanıma hazırdır.

Benmari usulü çikolata eritmek oldukça kolaydır. Bu yöntemi uygularken tek dikkat etmeniz gereken nokta çikolata erirken sürekli karıştırarak bunun pürüzsüz bir kıvam almasını sağlamak. Aksi halde içindeki erimeyen çikolata parçaları nedeni ile çikolata sosunun görünümü ve tadı kötü olabilir. Çikolatanın yanmaması için bunu fazla kaynatmadan erir erimez ocağın altını kapatmanız gerekiyor. Bu şekilde erittiğiniz çikolata kısa sürede tekrar donacağı için bunu vakit geçirmeden kullanmanız gerektiğini unutmayın.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir