Şeftali Derin Dondurucuda Nasıl Saklanır?

Şeftali Derin Dondurucuda Nasıl Saklanır

Şeftali derin dondurucuda nasıl saklanır? sorusunun cevabını öğrenerek kışın yapacağınız pasta, tatlı ve keklerde taze şeftali kullanabilirsiniz. Günümüzde birçok meyve ve sebze mevsiminde alınarak derin dondurucuda saklanabilmektedir. Bu şekilde her mevsim istenen sebze ve meyveler elimizin altında olabiliyor. Yaz aylarının sevilen meyvelerinden olan şeftali sadece meyve olarak tüketilmemekte aynı zamanda pasta, kek ve tatlı yapımında da kullanılmaktadır. Siz de dondurucuda kış için şeftali saklamak isterseniz bu yazımızda paylaşacağımız pratik bilgiler çok işinize yarayacaktır.

Şeftali Derin Dondurucuda Nasıl Saklanır?

Günümüzde dondurucuda meyve saklamak için uygulanan iki yöntem bulunmaktadır. Bunlar meyveyi çiğden saklamak ve şoklayarak muhafaza etmektir. Her iki yöntem de oldukça kolaydır. Şeftaliyi dondurmak için uygun şekilde hazırlar ve hava almayacak şekilde poşetlerseniz derin dondurucuda 10 aya kadar taze bir şekilde muhafaza edebilirsiniz. Aşağıda bu yöntemleri nasıl uygulayabileceğiniz hakkında bilgiler bulabilirsiniz.

Şeftaliyi Çiğden Dondurucuda Saklama

Şeftaliyi derin dondurucuya çiğ olarak koyabilirsiniz. Bu yöntemi uygulamak için ilk olarak şeftalileri güzelce yıkayarak üzerlerindeki toz ve ilaç kalıntılarını gidermeniz gerekiyor. Sonrasında şeftalilerin kabuklarını soyun ve ortadan ikiye bölerek çekirdeklerini çıkarın. Bıçak ile istediğiniz şekilde dilimledikten sonra tek kullanımlık porsiyonlar halinde buzdolabı poşetlerine koyun. Poşetlerin içindeki havayı bir pipet ile ya da elinizle hafifçe bastırarak aldıktan sonra poşetlerin ağzını sıkıca kapatın. Tüm bu aşamalardan sonra poşetlediğiniz şeftalileri derin dondurucuya koyabilirsiniz.

Şeftaliyi Şoklayarak Dondurucuda Saklama

Meyve ve sebzelerin tazeliğini ve canlı görünümünü korumak için bunlar dondurucuya koyulmadan önce şoklanmaktadır. Siz de isterseniz şeftaliyi şokladıktan sonra derin dondurucuya kaldırabilirsiniz. Bunun için ilk olarak şeftalileri güzelce yıkayın. Genişçe bir tencerede su kaynatın. Başka bir tencereye de soğuk su ve buz koyun. Ocaktaki tencereye koyduğunuz su kaynadıktan sonra şeftalileri bunun içine alın. 1 dakika kaynar suda beklettiğiniz şeftalileri soğuk buzlu suyun içine alın ve 1 dakika bekletin. Şokladığınız şeftalilerin kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkararak bunları istediğiniz şekilde doğrayın. Şoklanmış şeftalileri poşete şerbet ile beraber koymanız gerekiyor. Bunun için 4 su bardağı su ve 2 su bardağı toz şekeri bir tencerede kaynatarak şerbet yapın. Şerbetin soğuması için bir süre bekleyin. Sonrasında buzdolabı poşetine şeftalileri tek kullanımlık porsiyonlar halinde koyun ve üzerini soğuyan şerbet ile tamamlayın. Şoklanmış şeftalileri koyduğunuz buzdolabı poşetlerinin ağzını sıkıca kapattıktan sonra bunları derin dondurucuya koyabilirsiniz.

Bu yazımızda şeftali dondurucuda nasıl saklanır? sorusunun cevabı olabilecek pratik bilgiler paylaştık. Dondurucuda şeftali saklamak için bu yöntemlerden istediğinizi uygulayabilirsiniz. Hangi yöntemi uygularsanız uygulayın şeftalilerin orta boy, olgun ve tatlı olmasına dikkat etmelisiniz. Dondurucuda ıspanak saklamak isterseniz daha önceden paylaştığımız ıspanak derin dondurucuda nasıl saklanır yazımıza göz atabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir