Maydanoz Nasıl Saklanır

Maydanoz nasıl saklanır? sorusunun cevabını öğrendikten sonra bu yeşilliği daha uzun süre güvenli bir şekilde muhafaza edebilirsiniz. Maydanoz salata yapımının yanı sıra bazı yemek, sos ve mezelerin yapımında da kullanılmaktadır. Maydanoz aynı zamanda kaynatılarak çay olarak da kullanılan bir yeşilliktir. Bu kadar geniş bir kullanım alanı olduğu için maydanozu fazlaca alarak lazım olduğunda el altında bulundurmak isteriz. Çoğu yeşillik gibi maydanoz da kısa sürede çürümektedir. Aldığınız maydanozu güvenli bir şekilde saklamak isterseniz bu yazımızda paylaşacağımız pratik bilgilerden faydalanabilirsiniz.

Maydanoz Nasıl Saklanır?

Maydanozun pörsümemesi ve ilk alındığındaki taze görünümünü koruması için bunu buzdolabında bekletmeniz gerekmektedir. Maydanozu buzdolabına kaldırmadan önce bunu çeşmenin altında güzelce yıkayarak toz ve ilaç kalıntılarından arındırmalısınız. Yıkadığınız maydanozun saplarını kesmeli ve arada sararmış ya da çürümüş yapraklar varsa bunları da almalısınız. Aksi halde bu çürük maydanoz yaprakları diğer sağlam olanların da çürümesine neden olabilir. Maydanozu yıkadıktan sona mutlaka kurutmanız gerekiyor. Aksi halde ıslak yeşillikler kısa süre içerisinde çürüyecektir. Böyle bir sorunla karşılaşmamak için maydanozları yıkadıktan sonra temiz bir bez üzerinde kurutmalısınız. Yeşillikleri sağlıklı bir şekilde tüketmek isterseniz daha önceden paylaştığımız yeşillikler nasıl temizlenir yazımıza göz atabilirsiniz.

Maydanoz Buzdolabında Nasıl Saklanır?

Şimdi geldik, maydanoz buzdolabında nasıl saklanır? sorusunun cevabına. Maydanozu yıkayıp kuruttuktan sonra saklama kabı, buzdolabı poşeti ya da cam bir kavanozun içine koyarak buzdolabına kaldırabilirsiniz. Saklama kabına koyacaksanız bu kap da mutlaka kuru olmalıdır. Saklama kabının ağzını hava almayacak şekilde sıkıca kapattıktan sonra maydanozu buzdolabına koyabilirsiniz. Maydanozu buzdolabı poşetine koyacaksanız bunu yaparken poşetin içinde hava kalmamasına dikkat etmeli ve poşetin ağzını sıkı bir şekilde kapatmalısınız.

Maydanozun çürümesini önlemek için uygulayabileceğiniz en etkili yöntem ise bunu ağzı kapaklı cam bir kavanoza koyduktan sonra buzdolabına kaldırmaktır. Bunun için ilk olarak maydanozu güzelce yıkayın ve sapını kestikten sonra kurutun. Temiz ve kuru maydanozları kavanozun içine koyun ve bunun kapağını sıkıca kapattıktan sonra kavanozu buzdolabına kaldırabilirsiniz. Bu yazımızda paylaştığımız maydanoz saklama yöntemlerinden istediğinizi uygulayarak bu yeşilliği kullanacağınız zamana kadar güvenli bir şekilde muhafaza edebilirsiniz. Bu konuda tek dikkat etmeniz gereken nokta maydanozu koyacağınız kap, buzdolabı poşeti ya da cam kavanozun temiz ve kuru olmasıdır. Aksi halde buzdolabında da olsa yeşillikler kısa sürede çürüyerek kullanılamaz hale gelecektir.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir