El İşi Kağıdından Kedi Yapımı

El İşi Kağıdından Kedi Yapımı

El işi kağıdından kedi yapımı her yaştan çocuğun kolaylıkla yapabileceği bir el işi çalışmasıdır. Çocuklar boyama çalışmalarının yanı sıra kağıt kesme ve katlama çalışmalarını da rahatlıkla yapabilirler. Bugün size anlatacağımız uygulamada bu tür çalışmalara güzel bir örnektir. Küçük çocuğunuz varsa evde sıkılmadan vakit geçirmesi için onunla el işi kağıdından sevimli bir kedi yapabilirsiniz. Uygulamanın yapımı için gerekli olan malzemeleri ve yapım aşamasının detaylarını yazımızın devamında bulabilirsiniz.

El İşi Kağıdından Kedi Yapımı

Renkli kağıttan kedi yapmak kolay bir uygulamadır. Farklı renklerdeki el işi kağıtlarından yapacağınız yuvarlak parçaları makas ile kesip uygun şekillerde yapıştırarak kolay bir şekilde kedi yapılabilir. Bu uygulama yap-boz yapımına benzediği için çocuklar keyif alarak yapabilirler. Evde başka çalışmalardan artan el işi kağıdı varsa bunları kedi yapımında kullanarak değerlendirebilirsiniz.

Gerekli Malzemeler

  • 2 farklı renkte el işi kağıdı
  • Kurşun kalem
  • Siyah keçeli kalem
  • Makas
  • Yapıştırıcı
  • Yuvarlak şekilleri çizmek için plastik şişe kapağı boyutunda bir nesne de gerekmektedir.

El İşi Kağıdından Kedi Nasıl Yapılır?

El işi kağıtları ve diğer malzemeler hazır ise aşağıdaki adımları uygulayarak kolay bir şekilde kedi yapabilirsiniz.

  • İlk olarak el işi kağıtlarına yuvarlak şekilleri çizmekle işe başlamanız gerekiyor. 3 tane aynı boyda yuvarlak şekil çizdikten sonra bunları makas ile kesin.
  • Bu yuvarlak parçalardan 2’si aynı diğeri farklı renkte olmalı. Aynı renk yuvarlak parçaları kenarlarından birbirine yapıştırarak baş ve gövdeyi oluşturun.
  • Farklı renkteki yuvarlak parçayı da makas ile ortadan ikiye kesin. Bu yarım parçaları da alt tarafa ayak ve kuyruk olarak yapıştırın.
  • Son olarak el işi kağıdından 2 tane üçgen parça kesin ve bunları da kulak olarak yerlerine yapıştırın. Siyah keçeli kalem ile kedinin ağız, göz, burun ve bıyıklarını da yaparak uygulamayı tamamlayabilirsiniz.

Aynı uygulama fon kartonu ya da eva gibi malzemeler kullanılarak da yapılabilir. Bu kolay yöntem sayesinde kedi dışında başka hayvan figürleri de yapmak mümkündür. Uygulamanın yapımı hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmanız için aşağıda kağıt kedi yapımı hakkında örnek bir çalışma paylaşıyoruz.

 

El İşi Kağıdından Kedi Yapımı-1
El İşi Kağıdından Kedi Yapımı-1

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir