Nar Nasıl Soyulur

Nar nasıl soyulur? sorusunun cevabını öğrendikten sonra artık nar yemek sizin için daha keyifli bir hale gelecektir. Kış mevsimin sevilen meyvelerinden olan narı yemesi güzeldir fakat bunu soyması ve ayıklaması oldukça zahmetlidir. Nar soyarken doğru yöntem kullanılmazsa kıyafetinizde lekelenebilir ve nar lekesini çıkarmak da oldukça zordur. Eğer siz de nar soyarken zorluk yaşıyorsanız bu yazımızda vereceğimiz pratik bilgilerden faydalanabilirsiniz.

Nar Nasıl Soyulur?

Nar diğer meyvelerden farklı bir yapıya sahiptir ve bu nedenle de hem soyması hem de tanelerini çıkarması biraz zor olmaktadır. Kalın ve sert bir kabuğu olduğu için narı doğrudan bıçakla soymak mümkün değildir. Nar soymak için kabuğun atındaki beyaz tabakanın içindeki taneleri çıkarmak gerekmektedir.

Nar Nasıl Soyulur-1
Nar Nasıl Soyulur-1

Bunu yapmak için narı güzelce yıkayın ve tepesini bıçak ile daire şeklinde kesin. Sonrasında narı uzunlamasına olarak 6 ya da 8 parçaya kesin. Bunu yaparken alt tarafını kesmeden bırakın. Kestiğiniz yerlerden elinizle narın içini kolayca açabilir ve taneleri tek tek çıkarabilirsiniz.

Nar Nasıl Ayıklanır?

Nar nasıl ayıklanır? diye merak ediyorsanız bunun en kolay yolunun narmatik ya da nar ayıklayıcı adı verilen aparatı kullanmak olduğunu söyleyebiliriz. Bu aparat sayesinde narın kabuğu ile uğraşmadan kolay bir şekilde tanelerini çıkarabilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken narı ortadan ikiye kesmek ve iç tarafını aparata bastırmak. Bu şekilde kıyafetleriniz batmadan ve hiç zorlanmadan narı rahatlıkla ayıklayabilirsiniz.

Nar Ayıklayıcı Narmatik
Nar Ayıklayıcı Narmatik

Eğer evde nar ayıklayıcı yoksa bu konuda iş yine size düşüyor. Narın üst tarafını daire şeklinde kesin ve bunu bıçak yardımı ile 4 parçaya kesin. Dilim şeklindeki nar parçalarını elinize alın ve parmaklarınızla taneleri hafifçe ileri doğru ittirerek çıkmalarını sağlayın. Bunu yaparken nar tanelerini ezmemeye dikkat etmelisiniz.

Bu yazımızda nar nasıl kolay soyulur? sorusunun cevabı olabilecek yöntemler hakkında bilgiler paylaştık. Nar soymaya başlamadan önce üzerinizin batmaması için gerekli tedbiri almayı unutmayın. Nar yemeyi seviyor ve yaptığınız tatlılara narı sıkça kullanıyorsanız narmatik alarak narı ezmeden ve üzerinize suyunu sıçratmadan kolay bir şekilde soyup, ayıklayabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir