Karnabahar Kaç Dakikada Haşlanır

Karnabahar kaç dakikada haşlanır? sorusunun cevabı sağlıklı beslenmek isteyenler için oldukça önemlidir. Karnabahar salatası, kızartması, püresi ve sulu yemeği yapılan bir sebzedir. Günümüzde sağlıklı beslenmek isteyen birçok kişi karnabahar ve brokoli gibi sebzeleri haşlanmış olarak tüketmektedir. Sebze haşlamasının sağlıklı olabilmesi için bunların haşlanma sürelerine dikkat edilmelidir. Gereğinden fazla haşlanan sebzeler hem besin vitaminin çoğunu kaybeder hem de parçalanarak dağılabilirler. Karnabahar haşlaması yaparken bu tür sorunlarla karşılaşmak istemiyorsanız yazımızda paylaşacağımız pratik bilgiler çok işinize yarayacaktır.

Karnabahar Kaç Dakikada Haşlanır?

Karnabahar salata, kızartma ya da püre olarak tüketilecekse bunun haşlanması gerekmektedir. Sulu yemeği yapılacağı zaman haşlamaya gerek yoktur. Karnabahar haşlarken bunların diri kalmaması ya da dağılmaması için haşlama süresine dikkat edilmedir. Karnabaharın haşlanma süresi bunun büyüklüğüne ve kullanılan su miktarına göre değişebilir. Karnabahar haşlama süresini etkileyen bir diğer detay da tencere ya da düdüklü kullanımıdır. Düdüklünün ağzı sıkıca kapatıldığı için karnabahar daha kısa sürede haşlanmaktadır. Tencerede karnabahar haşlamak düdüklüye oranla biraz daha uzun zaman alsa da karnabaharların yumuşaklığını kontrol edebilmek açısından kolaylık sağlamaktadır.

Karnabahar Haşlama Süresi

Karnabahar haşlama süresi ortalama 5 ila 15 dakika arasında değişmektedir. Karnabaharı tencerede orta ateşte 10 dakika pişirmeniz haşlanması için yeterli olacaktır. Tabi ki bunun için karnabaharı haşlamadan önce küçük parçalara ayırmanız gerekmektedir. Eğer bu süreyi kısaltmak isterseniz düdüklü tencere kullanabilirsiniz. Karnabaharın düdüklüde haşlama süresi 5 dakikadır. Karnabaharı püre olarak kullanacaksanız biraz fazla haşlansa da sorun olmayacaktır. Fakat salata ya da kızartma yapmak için kullanacaksanız o zaman lezzet ve görüntü açısından gereğinden fazla haşlamamaya dikkat etmelisiniz.

Karnabaharı tencerede haşlıyorsanız pişme süresinin sonuna yaklaşırken bir çatal yardımı ile istediğiniz kıvama gelip gelmediğini kontrol edebilirsiniz. Haşladığınız karnabaharı tencerenin içinde bekletmek yerine hemen suyunu süzmelisiniz. Aksi halde tenceredeki suyun sıcaklığı nedeni ile karnabahar yumuşayıp, dağılabilir. Böyle bir sorun yaşamamak için ocağın altını kapatır kapatmaz suyunu süzmeniz gerekiyor.

Bu yazımızda karnabahar kaç dakika haşlanır? sorusunun cevabını sizlerle paylaştık. Siz de yapacağınız karnabahar haşlamasının hem sağlıklı, hem lezzetli, hem de istediğiniz gibi bir kıvamda olmasını isterseniz haşlama süresini dikkate almalısınız. Sevilen sebzelerden birisi olan patatesin haşlama süresi hakkında bilgi sahibi olmak isterseniz daha önceden paylaştığımız patates kaç dakikada haşlanır yazımıza göz atabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir