Kestane Nasıl Haşlanır?

Kestane Nasıl Haşlanır

Kestane nasıl haşlanır? sorusunun cevabını öğrendikten sonra siz de evde kolay bir şekilde kestane haşlayabilirsiniz. Kış aylarında evde kestane yapıp bunu sevdiklerimizle yemek ayrı bir keyiftir. Kendine has bir lezzeti olan kestane farklı şekillerde pişirilmektedir. Ocak, fırın ya da sobanın üzerinde közlemesi yapılan kestane suda haşlanarak da pişirilebilir. Kestaneyi közlemek biraz zor ve zahmetli olduğu için isterseniz haşlamayı tercih edebilirsiniz. Bu yazımızda kestane nasıl haşlanır sorusunun cevabı olabilecek pratik bilgiler bulabilirsiniz.

Kestane Nasıl Haşlanır?

Evde lezzetli bir kestane haşlaması yapmak için ilk olarak pazardan haşlamalık kestane almanız gerekiyor. Bunlar diğerlerine oranla daha küçük boyutta olduğu için hem kolay haşlanır hem de oldukça lezzetlidir. Kestane seçerken bunun renginin parlak olmasına, diriliğine ve sertliğine dikkat etmelisiniz. Üzeri küflü ve filizlenmiş olan kestaneleri almamanızı tavsiye ediyoruz. Pazardan aldığınız kestaneyi haşlamak için su ve uygun boyutta bir tencere gerekmektedir. Kestaneleri haşlamadan önce bunları yıkamayın ve haşlayacağınız zaman da üzerine çizik atmadan oldukları gibi kullanın. Bu şekilde kestaneler daha lezzeti ve içleri de beyaz olacaktır.

Kestaneleri haşlayacağınız tencerenin içine su koyun ve bunu ocağın üzerine alın. Su kaynadıktan sonra kestaneleri içine alın ve kestanelerin kabukları açılınca ocağın altını kapatın. Kestane kaç dakikada haşlanır derseniz bu süre kestanelerin büyüklüğüne göre değişir. Bu süre ortalama 15 ila 45 dakika arasında değişebilir. Bu konuda zamandan ziyade kestanelerin görünümünü dikkate almalısınız. Az önce de belirttiğimiz gibi kestanelerin kabukları açıldığında haşlanmışlar demektir.

Haşlanmış Kestane Nasıl Soyulur?

Kestaneleri haşladıktan sonraki aşama bunların kabuklarını soymaktır. Kestanelerin kabuğunu soymak biraz zor ve zahmetli olduğu için haşlanmış kestane nasıl soyulur? bu konuda da biraz bilgi verelim. Ocağın altını kapattıktan sonra kestaneleri sıcak suyun içinden alıp soğuk su dolu bir tencereye atıp hemen süzerseniz kabuklarını daha kolay soyabilirsiniz. Bu yazımızda kışın evde sevdiklerinize lezzetli kestane haşlaması yapabilmeniz için ihtiyacınız olan bilgiler paylaştık. Bu konuda tek yapmanız gereken pazardan küçük haşlamalık kestanelerden almak ve onları yazımızda bahsettiğimiz şekilde pişirmek.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir