Susam Nasıl Saklanır

Susam nasıl saklanır? bunu öğrenmek isterseniz bu yazımızda paylaşacağımız pratik bilgilerden faydalanabilirsiniz. Susam, evde yaptığımız hamur işi ve tatlılarda hem süsleme yapmak hem de lezzeti arttırmak için kullanılmaktadır. Bu özelliği nedeni ile çoğumuzun mutfağında sussam bulunur. Tüm gıdalarda olduğu gibi susamında uygun koşullarda muhafaza edilmesi son derece önemlidir. Yanlış saklama koşulları nedeni ile susamı çöpe atarak israf etmek istemiyorsanız yazımızda bahsedeceğimiz önlemleri alabilirsiniz.

Susam Nasıl Saklanır?

Susamın uzun süre bozulmadan taze bir şekilde kalması için öncelikle kaliteli olması gerekmektedir. Kalite demek susamın fiyatının pahalı olması değil bunun kaliteli bir şekilde işlenmiş olmasıdır. Hasat zamanı alacağınız susamın daha taze olacağını da unutmamalısınız. Kaliteli bir susam temin ettikten sonrasında bunu taze olarak muhafaza etmek size düşüyor. Susam saklamak için ortamın sıcaklığı ve bunu koyacağınız saklama kabı çok önemlidir.

Susamın tazeliğini korumak için çok soğuk ya da çok sıcak yerde saklanmaması gerekmektedir. 15 derece altı ve 25 derece üstü sıcaklık susamın tazeliğini olumsuz etkileyebilir. Böyle bir sorunla karşılaşmamak için susamı muhafaza ettiğiniz ortamın sıcaklığının 15 ila 25 derece arasında olmasına dikkat etmelisiniz. Kavrulmuş susam kavrulmamış susama oranla sıcaklıktan daha az etkilenir. Bu nedenle kavrulmuş susamı bu verdiğimiz sıcaklıklardan biraz daha soğuk ya da sıcakta saklamanız riskli olmayacaktır. Fakat kavrulmamış susam için 15-25 derece sıcaklık aralığına dikkat edilmelidir.

Tüm gıdalarda olduğu gibi susamı da uygun koşullarda saklayabilmek için bunu muhafaza ettiğiniz kap çok önemlidir. Susamı poşet içinde muhafaza etmeye çalışırsanız bunun kısa sürede tazeliğini yitirip, küflendiğiniz görebilirsiniz. Bu konuda risk almamak için susam nasıl kapta saklanır? diye merak edebilirsiniz. Susamın tazeliğini korumak için en etkili yöntem bunu cam kavanozda muhafaza etmektir. Bunun için ağzı vakumlu olan cam kavanozları tercih edebilirsiniz. Eğer kavanozu daha önceden kullandıysanız bunun içine susamı koymadan önce güzelce yıkamalı ve iyice kuruttuktan sonra kullanmalısınız.

Bu yazımızda susam nasıl muhafaza edilir? sorusunun cevabı olabilecek pratik bilgileri sizlerle paylaştık. Siz de susamı son kullanma tarihine kadar taze olarak saklamak isterseniz uygun saklama koşullarını yerine getirerek bunu kolaylıkla yapabilirsiniz. Evdeki kahveyi taze alarak muhafaza etmek isterseniz daha önceden paylaştığımız Türk kahvesi nasıl saklanır yazımıza göz atabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir