Mısır Nasıl Közlenir

Mısır nasıl közlenir? sorusunun cevabını öğrenerek evde sevdiklerinize közlenmiş mısır ziyafeti çekebilirsiniz. Haşlamış mısır, közlenmiş mısır ve patlamış mısır gibi atıştırmalıklara kimse kolay kolay hayır diyemez. Çoğumuz bunları dışarıdan alsak da evde yapılanların tadı bir başkadır. Mısır közlemesi yapımı diğer çeşitlere oranla biraz zor ve zahmetli olsa da çekilen zahmete değmektedir. Eğer siz de evde mısır közlemek istiyorsanız bunu yapmak için uygulayabileceğiniz yöntemleri yazımızda bulabilirsiniz.

Mısır Nasıl Közlenir?

Mısır közlemek için tek ihtiyacınız taze süt mısırı ve biraz da tuz. Mısırı mangalda ya da fırında közleyebilirsiniz. Bu yöntemler hakkında bilgi vermeden önce mısır seçiminden biraz bahsedelim. Mısırın kolay közlenmesi ve lezzeti açısından taze olması son derece önemlidir. Taze mısırın yaprakları parlak, mısır sapı açık sarı, mısırın püskülleri ise açık kahverengi olmalıdır. Közleme yapacağınız mısırların taneleri mat renkli ve dolgun olmalıdır. Pazardan mısır alırken bu detaylara dikkat ederseniz lezzetli bir mısır közlemesi yapabilirsiniz.

Şimdi gelelim mısır közlemek için uygulayabileceğiniz yöntemlere.

Mısır Mangalda Nasıl Közlenir?

Mısır közlemesinin en lezzetlisi hiç şüphesiz ki mangalda odun ateşinde közlenen halidir. Daha önce bunu yapmamış olanlar mısır mangalda nasıl közlenir? diye merak edebilirler. İlk olarak mısır yapraklarını koçandan ayırın ve püsküllerini de güzelce temizleyin. Daha sonra mısırları yıkayın ve suyunu süzüp kurması için tel süzgeçte bekletin. Mangalda mısır közlemek için mangalın ısısının orta seviyede olması gerekmektedir. Sönmeye yüz tutmuş bir mangalda mızırlar pişmeyeceği gibi korlar daha küllenmeye başlamadan mısırlar mangala koyulursa o zaman da yanacaklardır. Böyle aksilikler yaşamamak için mısırları mangal sonrası kalan kor ateşte közlemeniz gerekiyor. Mısırları anlattığımız şekilde temizledikten sonra bunları mangala sıralayın ve her 2 dakikada bir çevirerek közleyin.

Mısır Elektrikli Izgarada Nasıl Közlenir?

Evde elektrikli ızgara varsa mısır közlemesini bunda da yapabilirsiniz. Mısırları yukarıda anlattığımız gibi yaprak ve püsküllerinden temizledikten sonra bunları elektrikli ızgara üzerinde 2 dakikada bir çevirerek közleyebilirsiniz.

Mısır Fırında Nasıl Közlenir?

Mangalda mısır közleme imkanı olmayanlar için fırın da güzel bir alternatif olabilir. Mısır fırında nasıl közlenir derseniz ilk olarak yaprak ve püsküllerini temizleyin ve yıkadıktan sonra suyunu süzmesi için bir süre bekletin. Daha sonra mısırları tel ızgaraya sıralayın ve ızgara ile birlikte fırına yerleştirin. Fırında 20 derece ısıda 10 dakikada bir mısırları çevirerek rahatlıkla közleyebilirsiniz. Bu yazımızda evde mısır közlemek için uygulayabileceğiniz yöntemler hakkında bilgiler paylaştık. Artık siz de bu yöntemleri uygulayarak evde sevdikleriniz için közlenmiş mısır yapabilirsiniz. Evde kolay bir şekilde patlamış mısır yapmak isterseniz daha önceden paylaştığımız mısır nasıl patlatılır yazımıza göz atabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir