Evde Sinema Keyfinizi Arttıracak Pratik Tarifler

Evde Sinema Keyfinizi Arttıracak Pratik Tarifler

Evde sinema keyfinizi arttıracak pratik tarifler başlığı altında sizlerle 2 tane atıştırmalık tarifi paylaşıyoruz. Patates cipsi ve patlamış mısır hem çocukların hem de büyüklerin sevdiği atıştırmalıklardandır. Tatil günlerinde evde ailecek sinema keyfi yapılırken bu güzel saatlere eşlik eden cips ve patlamış mısırı isterseniz evde kendiniz de yapabilirsiniz. Dışarıdan alınan cips ve patlamış mısırlar çok sağlıklı olmadığı için günümüzde birçok kişi bunları evde kendi yapmaktadır. Daha önceden evde bu tür atıştırmalıklar yapmadıysanız bu yazımızda paylaşacağımız pratik bilgiler çok işinize yarayacaktır.

Evde Sinema Keyfinizi Arttıracak Pratik Tarifler

Çoğumuz evde sinema keyfi yaparken ya da kitap okurken yanında cips ya da patlamış mısır gibi atıştırmalıklar yemekten hoşlanırız. Evde her zaman bu tür atıştırmalıklar bulmak mümkün olmasa da bunun çözümü mutfakta. Birkaç tane patates, biraz yağ ve tuz kullanarak kısa sürede harika patates cipsi yapabilirsiniz. Bunun yerine bir avuç cin mısırı, biraz sıvı yağ ve tuz kullanarak patlamış mısır da yapabilirsiniz. İsterseniz her ikisini birden yaparak çifte ziyafet çekmeniz mümkün.

Ev Yapımı Patates Cipsi Tarifi

Patates Cipsi
Patates Cipsi

Evde patates cipsi yapmak isterseniz bunun için uygulayabileceğiniz 2 farklı yöntem bulunmaktadır. Bunlardan ilki yağda kızartmak diğeri de patatesleri fırınlamaktır. Biz sizlerle çoğunluğun tercihi olan yağda patates cipsi tarifi paylaşmak istiyoruz.

Gerekli Malzemeler

  • 2 tane patates
  • Sıvı yağ
  • Tuz

Patates Cipsi Yapımı

İlk olarak patatesleri soyun ve bunları yıkadıktan sonra patates soyacağı ya da rende yardımı ile çok ince halkalar şeklinde doğrayın. Deri bir kabın içine su doldurun ve patateslerin nişastasının çıkması için bunları birkaç dakika bu suyun içinde bekletin.

Sonraki aşamada bir tencerede su kaynatın ve kaynar suyun içine 1 yemek kaşığı sirke ilave ederek patatesleri bu suyun içine alın. Birkaç dakika bu şekilde beklettikten sonra patatesleri sirkeli suyun içinden alın ve sularını süzmeleri için kağıt havlunun üzerine koyun. Patatesler kuruduktan sonra cips yapımına geçebilirsiniz.

Derin bir tencerenin içine sıvı yağ koyun ve yağ kızdıktan sonra patatesleri tek tek yağın içine atın. Bu aşamada patateslerin üst üste gelmemesine dikkat etmelisiniz. Aksi halde patatesler birbirine yapıştığı için bazı yerleri çiğ kalabilir. Patatesler kızgın yağda birkaç dakika içinde altın sarısı renge dönecektir. Bu aşamada bunları delikli bir kepçe ile yağdan derin bir kasenin içine alın. Yaptığınız patates cipsine istediğiniz kadar tuz ekin ve güzelce karıştırdıktan sonra servis yapın. Afiyet olsun. Eğer yağda yapılan cips ağır olur diyorsanız fırında patates cipsi yapmak için daha önceden paylaştığımız fırında patates cipsi nasıl yapılır yazımıza göz atabilirsiniz.

Ev Yapımı Patlamış Mısır Tarifi

Patlamış Mısır
Patlamış Mısır

Evde patlamış mısır yapmak çok kolay olduğu için isteyen herkes rahatlıkla yapabilir. Sevdiklerinizle birlikte patlamış mısır yemenin tadına varmak için evde cin mısırı bulundurmanızı tavsiye ediyoruz. Denemek isteyenler için aşağıda ev yapımı patlamış mısır tarifi paylaşıyoruz.

Gerekli Malzemeler

  • 1 çay bardağı cin mısırı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz

Patlamış Mısır Yapımı

Mısır patlatmak için sıvı yağı tencereye alın ve ocağın atını yüksek ayara getirin. Bu şekilde tenceredeki yağın ısınmasını bekleyin. Yağ cızırdamaya başladığında tencerenin içine mısır ve tuzu da ilave edin. Mısırların tencereye yapışmaması için tencereyi birkaç dakika sağa sola sallayarak içindeki mısırların karışmasını sağlayın.

Tencerenin kapağını kapatın ve sallamaya devam edin. Bu şekilde birkaç dakika içinde tüm mısırlar patlayacaktır. Eğer cam kapaklı tencere kullanıyorsanız mısırların tamamının beyaz olduğunu görünce ocağın altını kapatabilirsiniz.

Ocağın altını kapattıktan sonra hemen tencerenin kapağını açmayın. Ocak kapalı olsa da mısırlar tencerenin içindeki sıcaklık nedeni ile bir süre daha patlamaya devam edeceği için kapağı açarsanız mısırlar etrafa sıçrayabilir. Böyle bir durumla karşılaşmamak için mısırların patlama sesinin durmasını bekleyin. Sonrasında tencerenin kapağını açın ve patlamış mısırları soğutmadan servis yapın, afiyet olsun. Evde patlamış mısır yapımı hakkında daha detaylı sahibi olmak isterseniz önceden paylaştığımız mısır nasıl patlatılır yazımıza göz atabilirsiniz.

Bu yazımızda sizlerle evde kolay bir şekilde yapabileceğiniz patates cipsi ve patlamış mısır tarifi gibi pratik tarifler paylaştık. Artık siz de bu atıştırmalıkları dışarıdan almak yerine evde kendiniz yapabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir