Lahana Nasıl Haşlanır

Lahana nasıl haşlanır? diye merak ediyorsanız bu yazımızda sorunun cevabını bulabilirsiniz. Sevilen sebzelerden birisi olan lahananın sarmasının yanı sıra lahana salatası ve kapuskası da yapılmaktadır. Lahana sert bir sebze olduğu için salata dışında kullanılacağı zaman haşlanması gerekmektedir. Lahanayı kolay bir şekilde haşlamak için öncelikle bunu güzelce temizlemeli ve daha sonra da yapraklarını ayırmalısınız. Bunu nasıl yapacağınızı öğrenmek için aşağıda paylaşacağımız püf noktalarına göz atabilirsiniz.

Lahana Nasıl Haşlanır?

Lahana haşlamak bunu daha önceden yapmayanlara zor gibi görünebilir. İşin püf noktasını bildikten sonra lahanayı kısa sürede haşlayabilirsiniz. Zeytinyağlı ya da kıymalı lahana sarması yapacaksanız, sarmayı yapmaya başlamadan önce lahana yapraklarını haşlayarak sarılmaya hazır hale getirmeniz gerekiyor. Lahanayı temizlerken ve yapraklarını ayırırken zorlanmamak için biraz olanlarını tercih edebilirsiniz. Büyük bir lahana aldığınızda bunun kök kısmını bıçak ile kestikten sonra lahanayı ortadan ikiye ayırdığınızda yaprakları kendiliğinden açılacaktır. Küçük lahanaların ise yapraklarını tek tek ayırmanız gerekmektedir.

Lahana yapraklarını tek tek ayırdıktan sonra bunları çeşmenin altında güzelce yıkayarak üzerlerindeki ilaç ve toz kalıntılarını gidermelisiniz. Yıkadığınız lahana yapraklarını süzgece alarak suyunu süzmesi için bekletin. Siz de bu sırada geniş bir tencereyi su ile doldurun. Biraz tuz ekin ve suyu ocağın üzerinde kaynamaya bırakın.

Tenceredeki su kaynadıktan sonra lahana yapraklarını tek tek kaynar suyun içine alın. Suda 1 dakika beklettikten sonra bunları alın. Lahana yapraklarını kaynar sudan alırken bunların yırtılmaması için dikkatli olmalısınız. Tüm yaprakları anlattığımız şekilde haşladıktan sonra bunların içine iç harcı koyarak rahatlıkla sarabilirsiniz.

Lahana Haşlamanın Püf Noktaları

  • Lahana sarması yapacağınız zaman bunların yırtılmaması gerekmektedir. Yırtılan yaprakları sarmak zor olacağı gibi bunlar pişerken içlerindeki malzemeler de dökülecektir.
  • Yaprakların yırtılmaması için bunları tencerede kaynatmak yerine kaynar suyun içine batırıp çıkarmanız gerekmektedir.
  • Lahanayı dikkatli bir şekilde yapraklarına ayırıp bunları tek tek yıkadıktan sonra hepsini teker teker kaynar suya batırmalı ve 1 dakika beklettikten sonra almalısınız.
  • Lahanayı fazla haşlamak bunun gereğinden fazla yumuşamasına neden olacaktır. Gereğinden fazla yumuşayan lahana yaprakları sararken yırtılabilir ya da pişerken dağılabilir. Bu nedenle az önce bahsettiğimiz pratik yöntemi uygulamalı ve 1 dakikalık süreyi dikkate almalısınız.

Bu yazımızda lahana nasıl haşlanır diye merak edenler için konu hakkındaki pratik bilgileri paylaştık. Sizlerle paylaştığımız lahana haşlamanın püf noktaları sayesinde artık siz de bu sebzeyi kolay bir şekilde haşlayarak lezzetli sarmalar yapabilirsiniz. Karnabaharı kolay bir şekilde haşlamak isterseniz daha önceden paylaştığımız karnabahar nasıl haşlanır yazımıza göz atabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir